Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F24%3A43908055" target="_blank" >RIV/60076658:12520/24:43908055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carp meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Common carp (Cyprinus carpio L.) is one of the most important commercial fish species in the world and has a great importance in human nutrition. Generally, carp has a high nutritive value which is reflected in its favorable content of easily digestible proteins, minerals, vitamins, and very low content of carbohydrates. Moreover, the fat content of carp has a beneficial lipid composition, especially essential fatty acids. Carp meat composition and quality are strongly influenced by a variety of aspects and factors or their interactions. The advantage is that carp meat can be turned into even more valuable and nutritionally beneficial products by controlling for some of these parameters.

  • Název v anglickém jazyce

    Carp meat

  • Popis výsledku anglicky

    Common carp (Cyprinus carpio L.) is one of the most important commercial fish species in the world and has a great importance in human nutrition. Generally, carp has a high nutritive value which is reflected in its favorable content of easily digestible proteins, minerals, vitamins, and very low content of carbohydrates. Moreover, the fat content of carp has a beneficial lipid composition, especially essential fatty acids. Carp meat composition and quality are strongly influenced by a variety of aspects and factors or their interactions. The advantage is that carp meat can be turned into even more valuable and nutritionally beneficial products by controlling for some of these parameters.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Encyclopedia of Meat Sciences

  • ISBN

    978-0-323-85198-5

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    91-98

  • Počet stran knihy

    763

  • Název nakladatele

    Elsevier Science Ltd.

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly