Carp meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F24%3A43908055" target="_blank" >RIV/60076658:12520/24:43908055 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Carp meat
Popis výsledku v původním jazyce
Common carp (Cyprinus carpio L.) is one of the most important commercial fish species in the world and has a great importance in human nutrition. Generally, carp has a high nutritive value which is reflected in its favorable content of easily digestible proteins, minerals, vitamins, and very low content of carbohydrates. Moreover, the fat content of carp has a beneficial lipid composition, especially essential fatty acids. Carp meat composition and quality are strongly influenced by a variety of aspects and factors or their interactions. The advantage is that carp meat can be turned into even more valuable and nutritionally beneficial products by controlling for some of these parameters.
Název v anglickém jazyce
Carp meat
Popis výsledku anglicky
Common carp (Cyprinus carpio L.) is one of the most important commercial fish species in the world and has a great importance in human nutrition. Generally, carp has a high nutritive value which is reflected in its favorable content of easily digestible proteins, minerals, vitamins, and very low content of carbohydrates. Moreover, the fat content of carp has a beneficial lipid composition, especially essential fatty acids. Carp meat composition and quality are strongly influenced by a variety of aspects and factors or their interactions. The advantage is that carp meat can be turned into even more valuable and nutritionally beneficial products by controlling for some of these parameters.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Encyclopedia of Meat Sciences
ISBN
978-0-323-85198-5
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
91-98
Počet stran knihy
763
Název nakladatele
Elsevier Science Ltd.
Místo vydání
London
Kód UT WoS kapitoly
—