Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita masa sladkovodních ryb a možnosti jejího ovlivnění

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917730" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917730 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita masa sladkovodních ryb a možnosti jejího ovlivnění

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rybí maso je bezesporu považováno za kvalitní potravinu s vysokou nutriční hodnotou a stravitelností. Často je zařazováno mezi potraviny, které mohou zejména díky složení spektra mastných kyselin příznivě ovlivnit zdravotní stav konzumenta. Vedle rybího druhu a věku ryb rozhodují o jejich nutriční hodnotě podmínky prostředí spolu se zvolenou krmnou strategií. Tyto vnější faktory rozhodujícím způsobem ovlivňují kvalitu produkovaného rybího masa.

  • Název v anglickém jazyce

    The meat quality of freshwater fish and possibilities for influencing it

  • Popis výsledku anglicky

    Fish meat is considered to be a quality food with high nutritional value and digestibility. It can have a positive effect on the consumers&apos; health due to the composition of the fatty acid spectrum. The environmental conditions along with the feeding strategy have a decisive influence on the quality of the fish meat produced. In addition to the fish species and the age of the fish, these external factors determine nutritional value. Currently, the content and composition of fat in the pond carp farming is intentionally affected by feeding strategy. In addition, undesirable sensory characteristics are eliminated by purging fish. In salmonid fish farming, fat content and yield are influenced by the farming system and feed strategy, but not always intentionally. On the other hand, targeted feed additives influence the colour of the muscles. Effect on the meat quality is limited for other fish species reared in our farms.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40103 - Fishery

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_019%2F0000869" target="_blank" >EF16_019/0000869: Udržitelná produkce zdravých ryb v různých akvakulturních systémech - PROFISH</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    69-73

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    4. 3. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku