Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv výživy na kvalitu jatečného těla, masa a sádla prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002523" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002523 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv výživy na kvalitu jatečného těla, masa a sádla prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalita živočišných produktů, v daném případě jatečního těla, resp. vepřového masa a sádla, je definována širokým spektrem nejrůznějších hodnotitelských kritérií, které mohou být zaměřeny na posouzení znaků a vlastností : morfologických (to je na zastoupení jednotlivých tkání, masitých částí atd..), histologických ( příkladně sílu svalových vláken, velikost buněk apod. ), fyzikálních (energetickou hodnotu, vaznost, měrnou hmotnost, bod tání aj. ), chemických ( obsah jednotlivých živin, jejich stravitelnost, nutriční hodnotu ) organoleptických ( na chuť, vůni, barvu, křehkost, šťavnatost apod. ), zdravotně-hygienických ( přítomnost reziduí léčiv, pesticidů, zárodků atd ) technologicko-zpracovatelských (schopnost vázat vodu, sole, trvanlivost aj). V tétosouvislosti je nezbytné připomenout, že dosažení nejvyšších kvalitativních parametrů živočišné produkce předpokládá velice přesné vyladění genetického potenciálu zvířat a podmínek vnějšího prostředí, ve kterých právě výživa a odpovídajíc

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of nutrition on quality pig meat and fat.

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of nutrition on qualities pig meat and fat. Nutritional factors effect on qualities meat and fat, in different period of animals life with different intensity, namely either directly or derived, indirectly. Four-square demonstrable stop on fattenup pigs, in positive or negative direction, marked : levels of nutrition, ful - value diets, selection of feed, technics and technologie of feeding.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - Aktuální problémy chovu prasat

  • ISBN

    80-213-0748-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    65-68

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    14. 3. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku