Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F03%3A00004994" target="_blank" >RIV/60076658:12610/03:00004994 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem prací je ověření předpokladu o lepší uchovatelnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamika mikrobiálních změn byla sledována ve filetech a separátu masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah vzniku a rozdílnosti v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného ve dvou teplotních pásmech - při teplotě 3 oC (jako doporučenéteploty pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC, jako limitní teploty, která by se neměla během zpracování a distribuce vyskytovat. Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla jakýsi svůj výrazný vnitřní mechanismus (danýenzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů.

  • Název v anglickém jazyce

    Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to verify some preconditions in keeping of fish flesh in compassion to some other freshwater fish species. Investigation, development and dynamics of the microbiological changes were observed in filets and separate flesh of perch(Perca fluviatilis), trout (Oncorhynchus mykiss) and carp (Cyprinus carpio) Investigations were focused in extent and differences of microbiological changes and influence of two temperature zones - 3 oC (as recommended temperature for flesh fish storage )and 15 oC (as limited temperature, which sometimes appears during fish product distribution). Perch flesh does not fully belong among fish flesh which keeps inner mechanisms (given by enzyme substances, pH, etc.) which appears or inhibits development ofimproper microorganisms to result in longer shelf-life

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    235-240

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku