Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Predation by otters (Lutra lutra) - a new phenomenon in Czech fishpond management

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004039" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004039 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Predation by otters (Lutra lutra) - a new phenomenon in Czech fishpond management

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The occurrence of otter (Lutra lutra) in the Czech Republic has been dramatically raising during the past decade. Recently, their numbers attained 700 individuals in 1999 as presented by the institutions of nature protection however 2,000 individuals arereported by the Fish Farmers Association. The most of data about otter food requirements as presented in the scientific literature concern the results of analyses utilising otter excrements for reconstruction of diet composition and quantitative data. The reconstruction of consumed fish size is usually performed using bone elements, which are ingested by otter - and thus they can appear in otter excrements only in case of smaller fish. Regarding bigger fish, otter usually consumes only soft parts likeviscera and mussels. Their rests naturally cannot appear in excrements (or better said they are undetectable), which leads to misinterpretations in presentation of otter diet composition. The maximum size of fish cadaver left by otter, wh

  • Název v anglickém jazyce

    Predation by otters (Lutra lutra) - a new phenomenon in Czech fishpond management

  • Popis výsledku anglicky

    The occurrence of otter (Lutra lutra) in the Czech Republic has been dramatically raising during the past decade. Recently, their numbers attained 700 individuals in 1999 as presented by the institutions of nature protection however 2,000 individuals arereported by the Fish Farmers Association. The most of data about otter food requirements as presented in the scientific literature concern the results of analyses utilising otter excrements for reconstruction of diet composition and quantitative data. The reconstruction of consumed fish size is usually performed using bone elements, which are ingested by otter - and thus they can appear in otter excrements only in case of smaller fish. Regarding bigger fish, otter usually consumes only soft parts likeviscera and mussels. Their rests naturally cannot appear in excrements (or better said they are undetectable), which leads to misinterpretations in presentation of otter diet composition. The maximum size of fish cadaver left by otter, wh

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Pond Aquaculture in Central and Eastern Europe in 21st Century, EAS Spec. Publ.

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    41-44

  • Název nakladatele

    European Aquaculture Society

  • Místo vydání

    Oostende

  • Místo konání akce

    Vodňany

  • Datum konání akce

    2. 5. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku