Dynamics of the Biogenic Amines Formation in Carp Muscle Proccesed in diferent Ways
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004169" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004169 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Dynamics of the Biogenic Amines Formation in Carp Muscle Proccesed in diferent Ways
Popis výsledku v původním jazyce
The formation of most common biogenic amines - putrescine, cadaverine, spermidine, spermine, histamine and tyramine was studied in carp muscles (Cyprinus carpio). Fish halves and fish hash meat were stored in two different temperatures. Both the temperature difference and the way of processing had statistically important effect on the amines content. Putrescine and cadaverine seem to be best indicators of meat quality. The onset of decomposition is apparent when the total putrescine and cadaverine content in meat exceeds 215 mg.kg/-1.
Název v anglickém jazyce
Dynamics of the Biogenic Amines Formation in Carp Muscle Proccesed in diferent Ways
Popis výsledku anglicky
The formation of most common biogenic amines - putrescine, cadaverine, spermidine, spermine, histamine and tyramine was studied in carp muscles (Cyprinus carpio). Fish halves and fish hash meat were stored in two different temperatures. Both the temperature difference and the way of processing had statistically important effect on the amines content. Putrescine and cadaverine seem to be best indicators of meat quality. The onset of decomposition is apparent when the total putrescine and cadaverine content in meat exceeds 215 mg.kg/-1.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Pond Aquaculture in Central and Eastern Europe in the 21 st Century. How can research provide the specific, ecological and economic bases for sustainable aguaculture?
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
112-114
Název nakladatele
VÚRH Vodňany
Místo vydání
Vodňany
Místo konání akce
Vodňany
Datum konání akce
2. 5. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—