Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dynamics of the Biogenic Amines Formation in Carp Muscle Proccesed in diferent Ways

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004169" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004169 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dynamics of the Biogenic Amines Formation in Carp Muscle Proccesed in diferent Ways

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The formation of most common biogenic amines - putrescine, cadaverine, spermidine, spermine, histamine and tyramine was studied in carp muscles (Cyprinus carpio). Fish halves and fish hash meat were stored in two different temperatures. Both the temperature difference and the way of processing had statistically important effect on the amines content. Putrescine and cadaverine seem to be best indicators of meat quality. The onset of decomposition is apparent when the total putrescine and cadaverine content in meat exceeds 215 mg.kg/-1.

  • Název v anglickém jazyce

    Dynamics of the Biogenic Amines Formation in Carp Muscle Proccesed in diferent Ways

  • Popis výsledku anglicky

    The formation of most common biogenic amines - putrescine, cadaverine, spermidine, spermine, histamine and tyramine was studied in carp muscles (Cyprinus carpio). Fish halves and fish hash meat were stored in two different temperatures. Both the temperature difference and the way of processing had statistically important effect on the amines content. Putrescine and cadaverine seem to be best indicators of meat quality. The onset of decomposition is apparent when the total putrescine and cadaverine content in meat exceeds 215 mg.kg/-1.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Pond Aquaculture in Central and Eastern Europe in the 21 st Century. How can research provide the specific, ecological and economic bases for sustainable aguaculture?

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    112-114

  • Název nakladatele

    VÚRH Vodňany

  • Místo vydání

    Vodňany

  • Místo konání akce

    Vodňany

  • Datum konání akce

    2. 5. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku