Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Predikce podílu svaloviny u prasat in vivo a post mortem.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004426" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004426 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Predikce podílu svaloviny u prasat in vivo a post mortem.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Soubor obsahuje data týkající se podílu svaloviny 90 ks prasat výchozích populací (71 ks mateřského plemene a 19 ks otcovských plemen), měřených na testační stanici v Ústrašicích v rámci prováděných zkoušek výkrmnosti a jatečné hodnoty čistokrevných plemen. Cílem sledování bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG 105 a SONOMARK 100 (P-105, SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvobodovou (ZP) metodou, resp. za použitíexaktně zjištěných měr pro sondový přístroj FOM post mortem. V průměrné živé hmotnosti 102,71 kg byl zjištěn podíl svaloviny přístroji SM-100 a P-105 na úrovni 59,69 %, resp. 61,74 % a 57,96 %, resp. 59,84 %, po poražení ZP metodou a metodou FOM 58,11 %,resp. 61,17 % and 59,26 %, resp. 62,15 %. 58,81. Mezi metodami post mortem nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, v případě ultrazvukových přístrojů byly nalezeny statisticky vysoce významné rozdíly ve prospěch SM-100 u mateřských

  • Název v anglickém jazyce

    The prediction of lean meat content in pigs in vivo and post mortem.

  • Popis výsledku anglicky

    The file includes data concerning lean meat content of 90 pigs (71 head of maternal breed and 19 head of paternal breeds) of base population measured at pig testing station in Ústrašice in terms of testing of fattening capacity and carcass value of pure- breeds. The aim of monitoring was checking the level of lean meat content which was found out with PIGLOG 105 and SONOMARK 100 (PI-105, SM-100) on valid methodology for determination of performance test of breeding pigs using in vivo and two - point methods (ZP), resp. using exact detected measurements for probe devices FOM post mortem. In average live weight 102,71 kg was detected lean meat content in maternal, resp. paternal breeds with SM-100 and PI-105 devices on level 59,69 %, resp. 61,74 % and57,96 %, resp. 59,84 % after overthrow with ZP method and FOM method 58,11 %, resp. 61,17 % and 59,26 %, resp. 62,15 %. There were not discovered any statistically important differences between post mortem methods, in case of ultrasonic dev

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QC1041" target="_blank" >QC1041: Optimalizace odhadu podílu svaloviny při zkouškách vlastní užitkovosti v rámci stanovení plemenné hodnoty výchozích populací prasat.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2002 - Chov zvířat v trvale udržitelném zemědělství

  • ISBN

    80-7040-559-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    77-79

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    4. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku