Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of the melt holding time on fat droplet size and the viscoelastic properties of model spreadable processed cheeses with different compositions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077344%3A_____%2F21%3A00554490" target="_blank" >RIV/60077344:_____/21:00554490 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60162694:G42__/21:00556286 RIV/70883521:28110/21:63527461

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958694620302508?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958694620302508?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2020.104880" target="_blank" >10.1016/j.idairyj.2020.104880</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of the melt holding time on fat droplet size and the viscoelastic properties of model spreadable processed cheeses with different compositions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spreadable processed cheese (SPC) samples, with 30 and 40% (w/w) dry matter (DM) and 30, 40 and 50% (w/w) fat in dry matter (FDM), were produced with nine individual melt holding times (between 0 and 10 min) and stored for 30 days. Milk fat droplet size and viscoelastic properties were determined. In general, longer holding times resulted in decreased diameter of the milk fat droplets in all tested SPC samples. Furthermore, the size of the milk fat droplets decreased with increasing DM content and decreasing FDM content. Furthermore, for most of the produced SPCs, with the progress of the storage time, the G* values decreased over the first 2 or 3 min (of the applied holding time). In addition, prolonging the holding time and storage period resulted in an increase of the samples G* values. Increased DM content and decreased FDM content in SPC samples resulted in increased G* values. (C) 2020 Elsevier Ltd. All rights reserved.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of the melt holding time on fat droplet size and the viscoelastic properties of model spreadable processed cheeses with different compositions

  • Popis výsledku anglicky

    Spreadable processed cheese (SPC) samples, with 30 and 40% (w/w) dry matter (DM) and 30, 40 and 50% (w/w) fat in dry matter (FDM), were produced with nine individual melt holding times (between 0 and 10 min) and stored for 30 days. Milk fat droplet size and viscoelastic properties were determined. In general, longer holding times resulted in decreased diameter of the milk fat droplets in all tested SPC samples. Furthermore, the size of the milk fat droplets decreased with increasing DM content and decreasing FDM content. Furthermore, for most of the produced SPCs, with the progress of the storage time, the G* values decreased over the first 2 or 3 min (of the applied holding time). In addition, prolonging the holding time and storage period resulted in an increase of the samples G* values. Increased DM content and decreased FDM content in SPC samples resulted in increased G* values. (C) 2020 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10603 - Genetics and heredity (medical genetics to be 3)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Dairy Journal

  • ISSN

    0958-6946

  • e-ISSN

    1879-0143

  • Svazek periodika

    113

  • Číslo periodika v rámci svazku

    FEB 2021

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    104880

  • Kód UT WoS článku

    000594791600012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85092664279