Klonování a molekulární analýza regulačního faktoru HlMyb1 chmelu (Humulus lupulus L.) a potenciál chmelu produkovat bioaktivní prenylované flavonoidy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077352%3A_____%2F05%3A00027852" target="_blank" >RIV/60077352:_____/05:00027852 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/05:#0000001
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cloning and molecular analysis of the regulatory factor HiMyb1 in hop (Humulus lupulus L.) and the potential of hop to produce bioactive prenylated flavonoids
Popis výsledku v původním jazyce
The cDNA of the first Myb regulatory factor from hop, called HIMyb1, was cloned and analyzed. The HIMyb1 open reading frame encodes 272 amino acids (29.8 kDa), and the protein showed highest homology to the light-regulated factor AtMyb68 from Arabidopsisthaliana within the Myb domain, whereas there was no significant homology with known MYB proteins outside this domain.
Název v anglickém jazyce
Cloning and molecular analysis of the regulatory factor HiMyb1 in hop (Humulus lupulus L.) and the potential of hop to produce bioactive prenylated flavonoids
Popis výsledku anglicky
The cDNA of the first Myb regulatory factor from hop, called HIMyb1, was cloned and analyzed. The HIMyb1 open reading frame encodes 272 amino acids (29.8 kDa), and the protein showed highest homology to the light-regulated factor AtMyb68 from Arabidopsisthaliana within the Myb domain, whereas there was no significant homology with known MYB proteins outside this domain.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA521%2F03%2F0072" target="_blank" >GA521/03/0072: Funkční genomika chmelu (H. lupulus L.) s ohledem na geny kodeterminující produkci lupulinu</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agriculture and Food Chemistry
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
-
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
4793-4798
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—