Objective method for determination of potato cooking
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F00%3A8P012128" target="_blank" >RIV/60109807:_____/00:8P012128 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Objective method for determination of potato cooking
Popis výsledku v původním jazyce
Cylindrical specimens of 15 mm in diameter and 25 mm in height were prepared from potato tubers by cutting and cooking in a special heating cell at constant temperature (75, 80, 85, 90 and 95°C). The cell was located on the table of an Universal TestingInstron Machine and arranged so that a cooked specimen could be tested repeatedly using non-destructive compression method during the entire cooking process. The sets of the obtained values of Young's modulus from a basis for determination of the cookingdepression coefficients and activation energies of the process that controls depression of Young's modulus during cooking
Název v anglickém jazyce
Objective method for determination of potato cooking
Popis výsledku anglicky
Cylindrical specimens of 15 mm in diameter and 25 mm in height were prepared from potato tubers by cutting and cooking in a special heating cell at constant temperature (75, 80, 85, 90 and 95°C). The cell was located on the table of an Universal TestingInstron Machine and arranged so that a cooked specimen could be tested repeatedly using non-destructive compression method during the entire cooking process. The sets of the obtained values of Young's modulus from a basis for determination of the cookingdepression coefficients and activation energies of the process that controls depression of Young's modulus during cooking
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F96%2F1398" target="_blank" >GA525/96/1398: Textura bramborových hlíz v průběhu zpracování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agricultural Engineering International: the CIGR Journal of Scientific Research and Development
ISSN
1682-1130
e-ISSN
—
Svazek periodika
2
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
20
Strana od-do
1-20
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—