Objektivní metody pro stanovení vařivosti brambor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F99%3A8P012123" target="_blank" >RIV/60109807:_____/99:8P012123 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Objective method for determination of potato cooking
Popis výsledku v původním jazyce
Cylindrical specimens of 15mm in diameter and 25mm in height were prepared from potato tubers by cutting and cooked in special heating cell at constant temperatures (75, 80, 85, 90 and 95°C). The cell was located on the table of Instron and arranged in so manner that a cooked specimen could be tested repeatedly in non-destructive compression test during the whole cooking process. The sets of the obtained values (Young´s modulus) form a basis for determination of the Cooking Depression Coefficients and activation energies of the process that controls depression of Young´s modulus during cooking.
Název v anglickém jazyce
Objective method for determination of potato cooking
Popis výsledku anglicky
Cylindrical specimens of 15mm in diameter and 25mm in height were prepared from potato tubers by cutting and cooked in special heating cell at constant temperatures (75, 80, 85, 90 and 95°C). The cell was located on the table of Instron and arranged in so manner that a cooked specimen could be tested repeatedly in non-destructive compression test during the whole cooking process. The sets of the obtained values (Young´s modulus) form a basis for determination of the Cooking Depression Coefficients and activation energies of the process that controls depression of Young´s modulus during cooking.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F96%2F1398" target="_blank" >GA525/96/1398: Textura bramborových hlíz v průběhu zpracování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the International Conference Trends in agricultural engineering
ISBN
80-213-0517-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
9-14
Název nakladatele
Czech University of Agriculture Prague
Místo vydání
Prague
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
15. 9. 1999
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—