Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv sterilace na obsah riboflavinu v tavených sýrech určených do bojových dávek potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG14__%2F03%3A02000014" target="_blank" >RIV/60162694:G14__/03:02000014 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv sterilace na obsah riboflavinu v tavených sýrech určených do bojových dávek potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku je sledován vliv sterilačního záhřevu na obsah riboflavinu v tavených sýrech určených do bojových dávek potravin. Obsah riboflavinu byl sledován pomocí HPLC s UV detekcí na pěti řadách tavených sýrů. Bylo zjištěno, že použitý sterilační režim významně nesníží obsah sledovaného vitaminu v tavených sýrech. Na ztráty riboflavinu při sterilaci nemá vliv obsah sušiny taveného sýra.

  • Název v anglickém jazyce

    The Influence of Sterilizing Heat on the Content of Riboflavin in Processed Cheeses Designed For Combat Rations

  • Popis výsledku anglicky

    In the paper it is evaluated the influence of sterilizing heat on the content of riboflavin in processed cheeses designed for combat rations. The content of riboflavin was observed in 5 batches of processed cheeses by means of HPLC equipped with UV detector. The riboflavin content was not significantly reduced by the sterilizing mode of 117 oC for 20 minutes. The content of moisture in processed cheese has not significant influence on the content of riboflavin.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    KA - Vojenství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sborník VVŠ PV

  • ISSN

    1210-4574

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    121-130

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus