Vliv sterilace na obsah riboflavinu v tavených sýrech určených do bojových dávek potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG14__%2F03%3A02000014" target="_blank" >RIV/60162694:G14__/03:02000014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv sterilace na obsah riboflavinu v tavených sýrech určených do bojových dávek potravin
Popis výsledku v původním jazyce
V článku je sledován vliv sterilačního záhřevu na obsah riboflavinu v tavených sýrech určených do bojových dávek potravin. Obsah riboflavinu byl sledován pomocí HPLC s UV detekcí na pěti řadách tavených sýrů. Bylo zjištěno, že použitý sterilační režim významně nesníží obsah sledovaného vitaminu v tavených sýrech. Na ztráty riboflavinu při sterilaci nemá vliv obsah sušiny taveného sýra.
Název v anglickém jazyce
The Influence of Sterilizing Heat on the Content of Riboflavin in Processed Cheeses Designed For Combat Rations
Popis výsledku anglicky
In the paper it is evaluated the influence of sterilizing heat on the content of riboflavin in processed cheeses designed for combat rations. The content of riboflavin was observed in 5 batches of processed cheeses by means of HPLC equipped with UV detector. The riboflavin content was not significantly reduced by the sterilizing mode of 117 oC for 20 minutes. The content of moisture in processed cheese has not significant influence on the content of riboflavin.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
KA - Vojenství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Sborník VVŠ PV
ISSN
1210-4574
e-ISSN
—
Svazek periodika
Neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
121-130
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—