Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

New convenient technology of bakery production for armed forces deployment.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG42__%2F11%3A00446290" target="_blank" >RIV/60162694:G42__/11:00446290 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://vavtest.unob.cz/registr" target="_blank" >http://vavtest.unob.cz/registr</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    New convenient technology of bakery production for armed forces deployment.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    On the basis of military questionnaires, discontent with the supply of Czech domestic wheat-rye bread during Czech soldiers? deployment was found. This discontent reached 68% in KFOR and 50% in ISAF. In addition, outsourced bread is not convenient due tofood safety and energetic and nutritional acceptability. It is considered as a relevant problem because consumption of bread constitutes the main part of Czech diet. Military field bakeries were discarded from the army as useless in 2002. To gain ability to produce bread in field condition bakery mixtures (premixes) have been researched at the University of Defense in Brno. This paper proposes a new alternative bakery technology for bread and pastry based on current kitchen facilities in deployment areas. The criteria of food security, sensorial, energetic and nutritional acceptability of products, the simplicity of production and minimization of production costs in operations are thus accomplished.

  • Název v anglickém jazyce

    New convenient technology of bakery production for armed forces deployment.

  • Popis výsledku anglicky

    On the basis of military questionnaires, discontent with the supply of Czech domestic wheat-rye bread during Czech soldiers? deployment was found. This discontent reached 68% in KFOR and 50% in ISAF. In addition, outsourced bread is not convenient due tofood safety and energetic and nutritional acceptability. It is considered as a relevant problem because consumption of bread constitutes the main part of Czech diet. Military field bakeries were discarded from the army as useless in 2002. To gain ability to produce bread in field condition bakery mixtures (premixes) have been researched at the University of Defense in Brno. This paper proposes a new alternative bakery technology for bread and pastry based on current kitchen facilities in deployment areas. The criteria of food security, sensorial, energetic and nutritional acceptability of products, the simplicity of production and minimization of production costs in operations are thus accomplished.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    KA - Vojenství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 5th International Congress Flour ? Bread ´09

  • ISBN

    978-953-7005-21-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    347-353

  • Název nakladatele

    University of Osijek

  • Místo vydání

    Osijek, Croatia

  • Místo konání akce

    Opatija

  • Datum konání akce

    21. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku