Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidants and their focus on the prevention

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG44__%2F17%3A43889139" target="_blank" >RIV/60162694:G44__/17:43889139 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://unibook.upjs.sk/sk/lekarska-fakulta/851-antioxidanty-a-ich-vyznam-v-prevencii-chronickych-ochoreni" target="_blank" >https://unibook.upjs.sk/sk/lekarska-fakulta/851-antioxidanty-a-ich-vyznam-v-prevencii-chronickych-ochoreni</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Antioxidanty a ich význam v prevenci chronických ochorení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce popisuje význam vybraných antioxidantů v prevenci neinfekčních onemocnění v populaci. Práce se zaměřuje na sledování nutričního stavu vybrané skupiny profesionálních vojáků se zaměřením na výživové zvyklosti a antioxidační kapacitu vojáků. Závěrem práce potvrzuje, že optimální saturace antioxidantů je pouze formou každodenní konzumace čerstvého ovoce a zeleniny. Práce také dává doporučení pro antioxidační ochranu proti kardiovaskulárním onemocněním.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidants and their focus on the prevention

  • Popis výsledku anglicky

    The work describes the selected antioxidants and non – infectious diseases in the population. The work objective was to monitor nutritional habits in the observed group of professional soldiers with the focus on eating food with the content of antioxidant carriers. The results show that it is necessary to ensure optimal food not only with an energetic diet value but also with a proper input of antioxidant carriers in the form of fresh vegetables and fruit every day. The work show also the recommendation to the level of antioxidant protection of the organism and the risk of cardiovascular diseases.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-8152-513-1

  • Počet stran knihy

    154

  • Název nakladatele

    Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Kód UT WoS knihy