Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odrůdy ječmene vhodné pro výrobu piva českého typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F04%3A%230000134" target="_blank" >RIV/60193697:_____/04:#0000134 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Odrůdy ječmene vhodné pro výrobu piva českého typu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V posledních dvou desetiletích se prosazují odrůdy se silnou enzymatickou aktivitou, vysokým obsahem extraktu a vysokým stupněm dosažitelného prokvašení. Z historických důvodů se v Českém pivovarství zachovala tradiční výroba světlého ležáku. Pro výrobupiva českého typu jsou vhodné odrůdy sladovnického jarního ječmene, které umožní výrobu piva s vyšší úrovní zbytkového extraktu, silnou plností, výbornou pěnivostí i relativně nižším obsahem alkoholu.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties suitable for production of the Czech-type beer

  • Popis výsledku anglicky

    In two last decades, the varieties possessing a strong enzymatic activity, high extract contents and high final attenuation have been promoted. Due to historical reasons, the traditional production of pale lager has been preserved in the Czech brewing. For the production of the Czech-type beer, those varieties of malting spring barley are suitable that enable the production of beer with a higher level of residual extract, strong and full palate, excellent foaming power, and relatively lower alcohol content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE1093" target="_blank" >QE1093: Studium a tvorba nových genotypů 2-řadého ozimého sladovnického ječmene pro potřeby sladovnického průmyslu klasickými a biotechnologickými metodami</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    9th International Barley Genetics Symposium, Book of Abstracts

  • ISBN

    80-902545-9-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    167-169

  • Název nakladatele

    Institute of Agricultural and Food Information

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 6. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku