Nové možnosti MALDI-TOF MS ke kvalitativní analýze ječmene, sladu, chmele a piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000120" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000120 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
New possibilities of Matrix Assisted Laser Desorption Ionization Time of Flight Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS) to analyze barley, malt, hop and beer quality
Popis výsledku v původním jazyce
Barley, malt and hop quality are of fundamental importance to reach good quality of beer. Classical methods of analysis require often tedious, laborious and expensive analysis. Matrix Assisted Laser Desorption Ionization Time Of Flight Mass Spectrometry(MALDI TOF MS) is rather novel technique able to detect with excellent sensitivity various compounds from low up to quite high molecular weight proteins. The work deals with examination of MALDI TOF MS possibilities for detection and identification of various analytes in raw brewery materials and beer, e.g. detection of mycotoxins. Selective identification of different analytes is possible. MALDI TOF MS instrumentation enables highly sensitive and fast analysis and/or detection with very low sample amount.
Název v anglickém jazyce
New possibilities of Matrix Assisted Laser Desorption Ionization Time of Flight Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS) to analyze barley, malt, hop and beer quality
Popis výsledku anglicky
Barley, malt and hop quality are of fundamental importance to reach good quality of beer. Classical methods of analysis require often tedious, laborious and expensive analysis. Matrix Assisted Laser Desorption Ionization Time Of Flight Mass Spectrometry(MALDI TOF MS) is rather novel technique able to detect with excellent sensitivity various compounds from low up to quite high molecular weight proteins. The work deals with examination of MALDI TOF MS possibilities for detection and identification of various analytes in raw brewery materials and beer, e.g. detection of mycotoxins. Selective identification of different analytes is possible. MALDI TOF MS instrumentation enables highly sensitive and fast analysis and/or detection with very low sample amount.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F04%2F2105" target="_blank" >GA203/04/2105: Nové postupy chemické analýzy ječmene a sladu, stanovení látek určujících jejich kvalitu a chemometrická explorace dat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005
ISBN
90-70143-23-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
984-988
Název nakladatele
Fachverlag Hans Carl
Místo vydání
Nürnberg
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
14. 5. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—