Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microbiology of brewing ? Strictly anaerobic bacteria Megasphaera, Pectinatus, Zymophilus and Selenomonas and methods for their detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000959" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000959 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/11-12/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/11-12/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microbiology of brewing ? Strictly anaerobic bacteria Megasphaera, Pectinatus, Zymophilus and Selenomonas and methods for their detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Strictly anaerobic bacteria capable of spoiling beer or contaminating brewer's yeast belong to the genera Megasphaera, Pectinatus, Selenomonas and Zymophilus. This article gives an overview of basic morphological and physiological properties of this group of bacteria, describes the sites of their occurrence in the brewing operation and their ability to spoil beer. It also describes various methods for detection and identification of these microbes ? cultivation methods, methods based on PCR, MALDI-TOF MS, and others.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiology of brewing ? Strictly anaerobic bacteria Megasphaera, Pectinatus, Zymophilus and Selenomonas and methods for their detection

  • Popis výsledku anglicky

    Strictly anaerobic bacteria capable of spoiling beer or contaminating brewer's yeast belong to the genera Megasphaera, Pectinatus, Selenomonas and Zymophilus. This article gives an overview of basic morphological and physiological properties of this group of bacteria, describes the sites of their occurrence in the brewing operation and their ability to spoil beer. It also describes various methods for detection and identification of these microbes ? cultivation methods, methods based on PCR, MALDI-TOF MS, and others.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11-12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    285-295

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus