Microbiology of brewing ? Strictly anaerobic bacteria Megasphaera, Pectinatus, Zymophilus and Selenomonas and methods for their detection
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000959" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000959 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/11-12/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/11-12/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microbiology of brewing ? Strictly anaerobic bacteria Megasphaera, Pectinatus, Zymophilus and Selenomonas and methods for their detection
Popis výsledku v původním jazyce
Strictly anaerobic bacteria capable of spoiling beer or contaminating brewer's yeast belong to the genera Megasphaera, Pectinatus, Selenomonas and Zymophilus. This article gives an overview of basic morphological and physiological properties of this group of bacteria, describes the sites of their occurrence in the brewing operation and their ability to spoil beer. It also describes various methods for detection and identification of these microbes ? cultivation methods, methods based on PCR, MALDI-TOF MS, and others.
Název v anglickém jazyce
Microbiology of brewing ? Strictly anaerobic bacteria Megasphaera, Pectinatus, Zymophilus and Selenomonas and methods for their detection
Popis výsledku anglicky
Strictly anaerobic bacteria capable of spoiling beer or contaminating brewer's yeast belong to the genera Megasphaera, Pectinatus, Selenomonas and Zymophilus. This article gives an overview of basic morphological and physiological properties of this group of bacteria, describes the sites of their occurrence in the brewing operation and their ability to spoil beer. It also describes various methods for detection and identification of these microbes ? cultivation methods, methods based on PCR, MALDI-TOF MS, and others.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
11-12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
285-295
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—