Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Striktně anaerobní bakterie v pivu a pivovarském provozu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000463" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000463 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Strictly anaerobic bacteria in beer and in breweries

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of oxygen is one of the main factors affecting microbiological stability of beer. The current trend in the development of bottling technologies therefore accentuates lowering of oxygen tension in finished beer to a minimum. Beer thus becomesa medium in which strictly anaerobic bacteria that require for their growth and proliferation very low or zero oxygen level can thrive. Strictly anaerobic bacteria capable of spoiling beer or contaminating brewers yeast belong to the genera Pectinatus, Megasphaera, Zymophilus and Selenomonas. The increasing frequency of beer spoilage cases is also promoted by increasing production of beers that have a higher propensity to microbial spoilage, nonpasteurized, nonalcoholic, lowalcoholic and low hopped beers. A survey is presented here of basic morphological, biochemical and physiological properties of this group of bacteria.

  • Název v anglickém jazyce

    Strictly anaerobic bacteria in beer and in breweries

  • Popis výsledku anglicky

    The content of oxygen is one of the main factors affecting microbiological stability of beer. The current trend in the development of bottling technologies therefore accentuates lowering of oxygen tension in finished beer to a minimum. Beer thus becomesa medium in which strictly anaerobic bacteria that require for their growth and proliferation very low or zero oxygen level can thrive. Strictly anaerobic bacteria capable of spoiling beer or contaminating brewers yeast belong to the genera Pectinatus, Megasphaera, Zymophilus and Selenomonas. The increasing frequency of beer spoilage cases is also promoted by increasing production of beers that have a higher propensity to microbial spoilage, nonpasteurized, nonalcoholic, lowalcoholic and low hopped beers. A survey is presented here of basic morphological, biochemical and physiological properties of this group of bacteria.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08022" target="_blank" >2B08022: Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu se zaměřením na snížení rizika kontaminace nealkoholických, nízkoalkoholických a nepasterovaných piv striktně anaerobními bakteriemi rodu Pectinatus</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11-12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus