Stanovení alkoholů, aldehydu, ethylacetátu metodou GC/FID, identifikace a stanovení esterů mastných kyselin metodou GC/MS s využitím SPME v ovocných destilátech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000325" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000325 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení alkoholů, aldehydu, ethylacetátu metodou GC/FID, identifikace a stanovení esterů mastných kyselin metodou GC/MS s využitím SPME v ovocných destilátech
Popis výsledku v původním jazyce
V ovocných destilátech byly stanoveny metodou GC/FID alkoholy, aldehydy a etylacetát. K zakoncentrování stopových aromatických látek, byla využita technika SPME ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním detektorem. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST a kvantifikovány pomocí vybraných standardů.
Název v anglickém jazyce
Determination of alcohols, aldehydes, ethylacetate with the GC/FID method, identification and determination of fat acids esters with the GC/MS method using the SPME in fruit distillates
Popis výsledku anglicky
Alcohols, aldehydes, ethylacetate were determined in fruit distillates using the GC/FID method. To concentrate trace and flavour substances, the SPME technique with gas chromatography with mass detector was used. Flavour subszances were identified by comparison with the library of NIST spectra and quantified with the help of selected standards.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: Vytvoření databáze markerů a poměru izotopů(C,H,N) pro stanovení pravosti a autetičnosti ovocných destilátů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXVI. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-86909-01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
61
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—