Hodnocení sklizně ječmene 2005 ? pivovarská část
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000072" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000072 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení sklizně ječmene 2005 ? pivovarská část
Popis výsledku v původním jazyce
V práci byla sledována kvalita sladů z celkem osmi pěstebních oblastí České republiky a pěti odrůd jarního ječmene ročníku 2005. Pro statistické hodnocení vztahu kvalitativních parametrů sladu s kvalitou piva je využito korelačních koeficientů. Mezi zjištěné zajímavé souvislosti patří např. aktivita lipoxygenasy s obsahem prekursorů dimethylsulfidu ve sladu či obsah aminodusíku v mladině s barvou piva.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of barley crop 2005 - brewery section
Popis výsledku anglicky
In this work, the quality of malts from eight growing regions of the Czech Republic and five spring barley varieties of the year 2005 was monitored. Correlation coefficients were used for the statistical evaluation of the relation between the qualitativeparameters of malt and beer quality. Among the interesting correlations found belongs for example the lipoxygenase activity and the dimethylsulphide precursor content in malt or the correlation between the amino nitrogen content and beer colour.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
83-86
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—