Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000326" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000326 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/06:00103946

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V laboratorních podmínkách bylo sledováno klíčení obilek odrůdy Jersey a Tolar. Vzorky byly máčeny tak, aby obsahovaly po 72 h celkem 45% obsahu vody, celková délka máčení qa klíčení byly 6 dnů. Vzorky byly uzavřeny ve skleněných láhvích, před další nezbytnou manipulací bylo vždy odebráno 2 ml mezizrnného plynu. Složení plynu bylo cíleně ovlivňováno sorbenty CO2 a ethylenu a tak dosáhnout provozních podmínek sladování bez nebo s větráním. Po skončení klíčení byly vzorky odhvozděny a stanovena homogenitaa modifikace sladu. Výsledky byly statisticky vyhodnoveny.

  • Název v anglickém jazyce

    Role of Carbon Dioxide and Ethylene During Malting Process

  • Popis výsledku anglicky

    Germination of grains of the spring barley Jersey and Tolar was monitored under laboratory conditions simulating static malting. The samples used were steeped in such a way, to contain 45% of water after 72 hours of test duration.The total time of steeping and germination was 6 days.The samples were put in glass bottles with a rubbber membrane. Always before grain weighing and further handling with the samples, 2 ml of the gas among grains were sampled by means of a tuberculin syringe. During the test,the gas composition in the bottles was purposefully influenced by ethylene and carbon dioxide sorbents. After the end of germination, the samples were the kilned dry in a drier with forced air draught and, homogeneity and modification were determined forsuch samples.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11-12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    349-352

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus