Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000326" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000326 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/06:00103946
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování
Popis výsledku v původním jazyce
V laboratorních podmínkách bylo sledováno klíčení obilek odrůdy Jersey a Tolar. Vzorky byly máčeny tak, aby obsahovaly po 72 h celkem 45% obsahu vody, celková délka máčení qa klíčení byly 6 dnů. Vzorky byly uzavřeny ve skleněných láhvích, před další nezbytnou manipulací bylo vždy odebráno 2 ml mezizrnného plynu. Složení plynu bylo cíleně ovlivňováno sorbenty CO2 a ethylenu a tak dosáhnout provozních podmínek sladování bez nebo s větráním. Po skončení klíčení byly vzorky odhvozděny a stanovena homogenitaa modifikace sladu. Výsledky byly statisticky vyhodnoveny.
Název v anglickém jazyce
Role of Carbon Dioxide and Ethylene During Malting Process
Popis výsledku anglicky
Germination of grains of the spring barley Jersey and Tolar was monitored under laboratory conditions simulating static malting. The samples used were steeped in such a way, to contain 45% of water after 72 hours of test duration.The total time of steeping and germination was 6 days.The samples were put in glass bottles with a rubbber membrane. Always before grain weighing and further handling with the samples, 2 ml of the gas among grains were sampled by means of a tuberculin syringe. During the test,the gas composition in the bottles was purposefully influenced by ethylene and carbon dioxide sorbents. After the end of germination, the samples were the kilned dry in a drier with forced air draught and, homogeneity and modification were determined forsuch samples.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
11-12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
349-352
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—