Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Složení mezizrnného plynu na výtěžnost a jakost sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000386" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000386 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Složení mezizrnného plynu na výtěžnost a jakost sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro přesné fyziologické pokusy byly použity odrůdy sladovnického ječmene ? Jersey a Tolar ze sklizně ječmene 2006. Byly použity dvě technologie máčení. Pokusy byly prováděny ve skleněných láhvích o objemu 3 l, kam byly na dno nádoby přidány sorbenty jednotlivých složek plynu a v drátěném košíku bylo sladováno přesně odpočítaných 2.000 zrn. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil:1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, na aktivitu a - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah b-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu a - amylázy, obsah b - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu

  • Název v anglickém jazyce

    Composition of gas present in a layer of germinating kernels of spring barley and its effect on malt quality

  • Popis výsledku anglicky

    Malting barley varieties ? Jersey and Tolar from barley harvest 2006 were used for exact physiological experiments. Two steeping technologies were used. The experiments were carried out in glass bottles, volume 3 l, sorbents of individual gas componentswere added to the bottom of the bottle and in a wire basket exact number of 2 000 grains was malted. Exact laboratory experiments confirmed: 1. The effect of the variety on:water intake during steeping, malting yield and losses from respiration, a - amylase activity and malt homogeneity 2. The effect of steeping technology on: water intake during steeping, loss in rootlets, b-glucan content, modification and malt homogeneity 3. The effect of sorbents of intergrain gas on: malt yield and losses from respiration, a - amylase activity, b - glucan content in malt, modification and malt homogeneity

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    24

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 11. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku