Odrůdy ječmene registrované v České republice v roce 2007
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000374" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000374 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2007
Popis výsledku v původním jazyce
In 2007 following spring barley malting varieties were registered: Aksamit, Beatrix, Blaník, Poet, Spilka, and Westminster. The varieties Aksamit and Blaník (82.7 %; 82.9 %) provided malts with very good extract content, for their reduced activity of proteolytic enzymes they were classified as the varieties suitable for production of Czech Beer. The varieties Poet and Westminster provided malts with high extract content (83.6 % and 84.1 %, respectively) and strong activity of all three studied groups ofenzymes. The varieties Beatrix and Spilka provided malts with very good level of extractivity (82.2 % and 82.7 %, respectively) and above average to very good enzymatic activity. In addition, six nonmalting winter barley varieties were registered, of which Babette, Campanile, and Finesse were two-rowed varieties, and Alinghi, Fridericus, and Laverda belonged to the six-rowed ones.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2007
Popis výsledku anglicky
In 2007 following spring barley malting varieties were registered: Aksamit, Beatrix, Blaník, Poet, Spilka, and Westminster. The varieties Aksamit and Blaník (82.7 %; 82.9 %) provided malts with very good extract content, for their reduced activity of proteolytic enzymes they were classified as the varieties suitable for production of Czech Beer. The varieties Poet and Westminster provided malts with high extract content (83.6 % and 84.1 %, respectively) and strong activity of all three studied groups ofenzymes. The varieties Beatrix and Spilka provided malts with very good level of extractivity (82.2 % and 82.7 %, respectively) and above average to very good enzymatic activity. In addition, six nonmalting winter barley varieties were registered, of which Babette, Campanile, and Finesse were two-rowed varieties, and Alinghi, Fridericus, and Laverda belonged to the six-rowed ones.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
168-173
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—