Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tlaková fluidní extrakce ve spojení s CoulArray detekcí - nová progresivní alternativa pro extrakci a detekci polyfenolů ve sladu a chmelu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000399" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000399 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PSE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods. This PSE method together with HPLC and high sensitivity CoulArray detector could be a basis for standard analytical methods which could be independent on any enzymatic activities.

  • Název v anglickém jazyce

    Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.

  • Popis výsledku anglicky

    The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PSE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods. This PSE method together with HPLC and high sensitivity CoulArray detector could be a basis for standard analytical methods which could be independent on any enzymatic activities.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 31st EBC Congress

  • ISBN

    978-90-70143-24-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1025-1035

  • Název nakladatele

    Fachverlag Hans Carl

  • Místo vydání

    Nürnberg

  • Místo konání akce

    Venice

  • Datum konání akce

    6. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku