Tlaková fluidní extrakce ve spojení s CoulArray detekcí - nová progresivní alternativa pro extrakci a detekci polyfenolů ve sladu a chmelu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000399" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000399 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.
Popis výsledku v původním jazyce
The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PSE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods. This PSE method together with HPLC and high sensitivity CoulArray detector could be a basis for standard analytical methods which could be independent on any enzymatic activities.
Název v anglickém jazyce
Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.
Popis výsledku anglicky
The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PSE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods. This PSE method together with HPLC and high sensitivity CoulArray detector could be a basis for standard analytical methods which could be independent on any enzymatic activities.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 31st EBC Congress
ISBN
978-90-70143-24-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
1025-1035
Název nakladatele
Fachverlag Hans Carl
Místo vydání
Nürnberg
Místo konání akce
Venice
Datum konání akce
6. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—