Tlaková fluidní extrakce s coularray detekcí - nová alternativa extrakce a stanovení polyfenolů sladu a chmele
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000460" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000460 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops
Popis výsledku v původním jazyce
The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PFE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods (e. g. congress mashing or water extraction under refrigeratory ).
Název v anglickém jazyce
Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops
Popis výsledku anglicky
The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PFE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods (e. g. congress mashing or water extraction under refrigeratory ).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007
ISBN
978-80-86576-29-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 11. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—