Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tlaková fluidní extrakce s coularray detekcí - nová alternativa extrakce a stanovení polyfenolů sladu a chmele

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000460" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000460 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PFE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods (e. g. congress mashing or water extraction under refrigeratory ).

  • Název v anglickém jazyce

    Pressurized Fluid Extraction with CoulArray detection ? new alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops

  • Popis výsledku anglicky

    The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PFE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods (e. g. congress mashing or water extraction under refrigeratory ).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 11. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku