Tlaková fluidní extrakce - nová progresivní alternativa pro extrakce hořkých kyselin z chmelu a chmelových produktů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000400" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000400 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Pressurized Fluid Extraction - new progressive alternative of extraction of bitter acids from hops and hop products
Popis výsledku v původním jazyce
The EBC method 7.7, currently used for determination of bitter acids in hop products, is a time-consuming and laborious extraction technique. In this contribution, our aim was to propose a new extraction method based on Pressurized Fluid Extraction (PFE). Compared to conventional extractions, PFE offers a number of important benefits. PFE on OnePSE automated extractor was used for extraction of alpha- and beta-acids from hops and hop products. The parameters influencing the extraction efficiency were studied as well as the influence of the sample preparation method. The quantitative determination of alpha- and beta-acids in extracts was accomplished using an HPLC equipped with diode array detector. The experimental results were compared with those obtained by the standard EBC method 7.7. PFE method presents a promising alternative to the EBC method 7.7.activities.
Název v anglickém jazyce
Pressurized Fluid Extraction - new progressive alternative of extraction of bitter acids from hops and hop products
Popis výsledku anglicky
The EBC method 7.7, currently used for determination of bitter acids in hop products, is a time-consuming and laborious extraction technique. In this contribution, our aim was to propose a new extraction method based on Pressurized Fluid Extraction (PFE). Compared to conventional extractions, PFE offers a number of important benefits. PFE on OnePSE automated extractor was used for extraction of alpha- and beta-acids from hops and hop products. The parameters influencing the extraction efficiency were studied as well as the influence of the sample preparation method. The quantitative determination of alpha- and beta-acids in extracts was accomplished using an HPLC equipped with diode array detector. The experimental results were compared with those obtained by the standard EBC method 7.7. PFE method presents a promising alternative to the EBC method 7.7.activities.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 31st EBC Congress
ISBN
978-90-70143-24-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1036-1039
Název nakladatele
Fachverlag Hans Carl
Místo vydání
Nürnberg
Místo konání akce
Venice
Datum konání akce
6. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—