Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tlaková fluidní extrakce - nová progresivní alternativa pro extrakce hořkých kyselin z chmelu a chmelových produktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000400" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000400 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Pressurized Fluid Extraction - new progressive alternative of extraction of bitter acids from hops and hop products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The EBC method 7.7, currently used for determination of bitter acids in hop products, is a time-consuming and laborious extraction technique. In this contribution, our aim was to propose a new extraction method based on Pressurized Fluid Extraction (PFE). Compared to conventional extractions, PFE offers a number of important benefits. PFE on OnePSE automated extractor was used for extraction of alpha- and beta-acids from hops and hop products. The parameters influencing the extraction efficiency were studied as well as the influence of the sample preparation method. The quantitative determination of alpha- and beta-acids in extracts was accomplished using an HPLC equipped with diode array detector. The experimental results were compared with those obtained by the standard EBC method 7.7. PFE method presents a promising alternative to the EBC method 7.7.activities.

  • Název v anglickém jazyce

    Pressurized Fluid Extraction - new progressive alternative of extraction of bitter acids from hops and hop products

  • Popis výsledku anglicky

    The EBC method 7.7, currently used for determination of bitter acids in hop products, is a time-consuming and laborious extraction technique. In this contribution, our aim was to propose a new extraction method based on Pressurized Fluid Extraction (PFE). Compared to conventional extractions, PFE offers a number of important benefits. PFE on OnePSE automated extractor was used for extraction of alpha- and beta-acids from hops and hop products. The parameters influencing the extraction efficiency were studied as well as the influence of the sample preparation method. The quantitative determination of alpha- and beta-acids in extracts was accomplished using an HPLC equipped with diode array detector. The experimental results were compared with those obtained by the standard EBC method 7.7. PFE method presents a promising alternative to the EBC method 7.7.activities.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 31st EBC Congress

  • ISBN

    978-90-70143-24-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1036-1039

  • Název nakladatele

    Fachverlag Hans Carl

  • Místo vydání

    Nürnberg

  • Místo konání akce

    Venice

  • Datum konání akce

    6. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku