Tlaková fluidní extrakce - nová metoda extrakce hořkých kyselin z chmele a chmelových produktů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000459" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000459 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Pressurized Fluid Extraction ? new metod of extraction of bitter acids from hops and hop products
Popis výsledku v původním jazyce
The EBC method 7.7, currently used for determination of bitter acids in hop products, is a time-consuming and laborious extraction technique. In this contribution, our aim was to propose a new extraction method based on Pressurized Fluid Extraction (PFE). Compared to conventional extractions, PFE offers a number of important benefits. PFE on OnePSE automated extractor was used for extraction of alpha- and beta-acids from hops and hop products. The parameters influencing the extraction efficiency were studied as well as the influence of the sample preparation method. The quantitative determination of alpha- and beta-acids in extracts was accomplished using an HPLC equipped with diode array detector. The experimental results were compared with those obtained by the standard EBC method 7.7.
Název v anglickém jazyce
Pressurized Fluid Extraction ? new metod of extraction of bitter acids from hops and hop products
Popis výsledku anglicky
The EBC method 7.7, currently used for determination of bitter acids in hop products, is a time-consuming and laborious extraction technique. In this contribution, our aim was to propose a new extraction method based on Pressurized Fluid Extraction (PFE). Compared to conventional extractions, PFE offers a number of important benefits. PFE on OnePSE automated extractor was used for extraction of alpha- and beta-acids from hops and hop products. The parameters influencing the extraction efficiency were studied as well as the influence of the sample preparation method. The quantitative determination of alpha- and beta-acids in extracts was accomplished using an HPLC equipped with diode array detector. The experimental results were compared with those obtained by the standard EBC method 7.7.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007
ISBN
978-80-86576-29-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 11. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—