Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztah mezi mlecí energií zrna a sladovnickou kvalitou ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000406" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000406 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/08:00118252

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relationship between grain milling energy and malting quality of barley

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study presents results of the research on the use of barley caryopses hardness for description and prediction of the malting quality. The content of protein, starch and non-starch polysaccharides was assessed in all grain samples. Grain hardness wasdetermined using a modified grain GME. Subsequently, the samples were micromalted, and the selected quality parameters were established. Statistically significant differences in the level of hardness between the varieties were found. However, the effectof locality and growing year was not proven. Share of a variety in the total variability of hardness reached nearly 47%. Correlations between the level of hardness and the selected quality parameters of barley and malt were calculated. Hardness values, such as the correlations with the malt extract, the Kolbach index, friability, ? -glucan content in wort, ? -glucan content in grain and malting quality index (MQI) were established.

  • Název v anglickém jazyce

    Relationship between grain milling energy and malting quality of barley

  • Popis výsledku anglicky

    The study presents results of the research on the use of barley caryopses hardness for description and prediction of the malting quality. The content of protein, starch and non-starch polysaccharides was assessed in all grain samples. Grain hardness wasdetermined using a modified grain GME. Subsequently, the samples were micromalted, and the selected quality parameters were established. Statistically significant differences in the level of hardness between the varieties were found. However, the effectof locality and growing year was not proven. Share of a variety in the total variability of hardness reached nearly 47%. Correlations between the level of hardness and the selected quality parameters of barley and malt were calculated. Hardness values, such as the correlations with the malt extract, the Kolbach index, friability, ? -glucan content in wort, ? -glucan content in grain and malting quality index (MQI) were established.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Cereal Research Communications

  • ISSN

    0133-3720

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    97-105

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus