Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztah tvrdosti zrna a sladovnické kvality ječmene (Hordeum vulgare L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00104342" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00104342 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/07:#0000348

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relationship Between Grain Hardness and Malting Quality of Barley (Hordeum vulgare L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In a three-year period, protein content, polysaccharides and values of the selected malting parameters were determined in 12 varieties of barley. Hardness was assessed using the particle size index (PSI) and a Do-Corder apparatus (BRA). Significant differences in the levels of hardness between the varieties were detected. Hardness was affected by variety from 37% (PSI) and 71% (BRA). Significant correlations were determined between the PSI and extract content (0.64***), Kolbach index (0.66***), friability (0.57***), b-glucans in wort (--0.51***) and colour of malt (0.57***). Significant correlations were found between BRA and content of non-starch polysaccharides in caryopses (0.64***), extract (--0.62***), Kolbach index (--0.70***), friability (--0.70***), b-glucans in wort (0.79***) and wort colour (--0.56***). Correlation was determined between hardness and malting quality index (PSI 0.51***, BRA --0.71***).

  • Název v anglickém jazyce

    Relationship Between Grain Hardness and Malting Quality of Barley (Hordeum vulgare L.)

  • Popis výsledku anglicky

    In a three-year period, protein content, polysaccharides and values of the selected malting parameters were determined in 12 varieties of barley. Hardness was assessed using the particle size index (PSI) and a Do-Corder apparatus (BRA). Significant differences in the levels of hardness between the varieties were detected. Hardness was affected by variety from 37% (PSI) and 71% (BRA). Significant correlations were determined between the PSI and extract content (0.64***), Kolbach index (0.66***), friability (0.57***), b-glucans in wort (--0.51***) and colour of malt (0.57***). Significant correlations were found between BRA and content of non-starch polysaccharides in caryopses (0.64***), extract (--0.62***), Kolbach index (--0.70***), friability (--0.70***), b-glucans in wort (0.79***) and wort colour (--0.56***). Correlation was determined between hardness and malting quality index (PSI 0.51***, BRA --0.71***).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    113

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    80-86

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus