Energie potřebná k mletí a kvalitativní parametry sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00057257" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00057257 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Malt Milling Energy and Qualitative Parameters of Barley Malt
Popis výsledku v původním jazyce
Barley varieties used for evaluation were obtained from the Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture. We tested 2 sets (set A 9 varieties with different malting quality; set B 38 varieties with malting quality). The MME was measured using the method developed in the Research Institute of Malting and Brewing, Prague and compared with other technological characters as Extract, Kolbach index, Relative Extract 45 0C, Diastatic power, Friability, Content of b-glucans in wort, etc.). Statistically significant differences in MME were found among varieties. Statistically significant differences in MME were found among stations. We appeared correlations between MME and Friability (-0,753), Extract (-0,606), b-glucans (0,761).
Název v anglickém jazyce
Malt Milling Energy and Qualitative Parameters of Barley Malt
Popis výsledku anglicky
Barley varieties used for evaluation were obtained from the Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture. We tested 2 sets (set A 9 varieties with different malting quality; set B 38 varieties with malting quality). The MME was measured using the method developed in the Research Institute of Malting and Brewing, Prague and compared with other technological characters as Extract, Kolbach index, Relative Extract 45 0C, Diastatic power, Friability, Content of b-glucans in wort, etc.). Statistically significant differences in MME were found among varieties. Statistically significant differences in MME were found among stations. We appeared correlations between MME and Friability (-0,753), Extract (-0,606), b-glucans (0,761).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Abstract book / 3rd International Congress Flour - Bread ´05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists
ISBN
953-7005-07-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
76-76
Název nakladatele
Faculty of Food Technology
Místo vydání
Osijek
Místo konání akce
Opatija
Datum konání akce
26. 10. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—