Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Malt Milling Energy and Qualitative Parameters of Barley Malt

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000588" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000588 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Malt Milling Energy and Qualitative Parameters of Barley Malt

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Barley varieties used for evaluation were obtained from the Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture. We tested 2 sets (set A 9 varieties with different malting quality; set B 38 varieties with malting quality). The MME was measured using the method developed in the Research Institute of Malting and Brewing, Prague and compared with other technological characters as Extract, Kolbach index, Relative Extract 45 0C, Diastatic power, Friability, Content of b-glucans in wort, etc.). Statistically significant differences in MME were found among varieties. Statistically significant differences in MME were found among stations. We appeared correlations between MME and Friability (-0,753), Extract (-0,606), b-glucans (0,761).

  • Název v anglickém jazyce

    Malt Milling Energy and Qualitative Parameters of Barley Malt

  • Popis výsledku anglicky

    Barley varieties used for evaluation were obtained from the Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture. We tested 2 sets (set A 9 varieties with different malting quality; set B 38 varieties with malting quality). The MME was measured using the method developed in the Research Institute of Malting and Brewing, Prague and compared with other technological characters as Extract, Kolbach index, Relative Extract 45 0C, Diastatic power, Friability, Content of b-glucans in wort, etc.). Statistically significant differences in MME were found among varieties. Statistically significant differences in MME were found among stations. We appeared correlations between MME and Friability (-0,753), Extract (-0,606), b-glucans (0,761).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 3rd International Congress Flour - Bread '05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists

  • ISBN

    953-7005-09-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Faculty of Food Technology

  • Místo vydání

    Osijek

  • Místo konání akce

    Opatija

  • Datum konání akce

    26. 10. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000240075200033