Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 2. ? Extrakce na míchací tyčince
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000563" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000563 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 2. ? Extrakce na míchací tyčince
Popis výsledku v původním jazyce
Mezi moderními postupy pro přípravu vzorků zastává extrakce na míchací tyčince významné místo. Tato technika se používá hlavně pro extrakci těkavých a středně těkavých látek z kapalných vzorků. Tato práce diskutuje vliv důležitých parametrů nutných k optimalizaci SBSE extrakce (doba extrakce, pH vzorku, iontová síla, vliv organických činidel, teploty, míchání, derivatizace, desorpční podmínky). Pozornost je také věnována vývoji nových fází, které by umožnily další rozšíření použití SBSE techniky. Prácese také zabývá přehledem aplikací SBSE metody při analýze nápojů a zejména piva.
Název v anglickém jazyce
Possibilities of utilization of modern sample preparation methods for gas chromatographic analysis of beverages and especially beer. Part II. ? Stir bar sorptive extraction
Popis výsledku anglicky
Stir bar sorptive extraction takes an important role in modern sample preparation procedures. This method is used mainly for the extraction of volatile and semi-volatile organic compounds from aqueous samples. This review is focused on overview of the important parameters to be evaluated in the optimization of SBSE extraction (extraction time, sample pH, ionic strength, effect of organic agents, temperature, agitation, derivatization, desorption conditions). Attention is also alerted to developments ofnew phases which are necessary for another expansion of SBSE technique. This work also reports a number of SBSE applications in beverage analysis especially in brewing analysis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—