Determination of ochratoxin A in brewing materials and beer by ultra performance liquid chromatography with fluorescence detection
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000589" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000589 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of ochratoxin A in brewing materials and beer by ultra performance liquid chromatography with fluorescence detection
Popis výsledku v původním jazyce
In 2008-2009 the total set of 237 samples of malting barley, malt, hop, wort, and beer was analysed for ochratoxin A (OTA) contamination using the ultra performance liquid chromatography (UPLC) coupled to fluorescence detection (FLD). The UPLC method isa fast technique with low limits of detection and quantification (LOD and LOQ) compared to other methods used routinely. LOD and LOQ values were 0.0003 and 0.001 ng/ml for beer, 0.05 and 0.2 mu g/kg for barley and malt, 0.16 and 0.5 mu g/kg for hop, respectively. Ochratoxin A was detected in one barley sample (0.3 mu g/kg), one malt (0.7 mu g/kg) and one hop sample (0.6 mu g/kg). OTA content was also determined during the brewing process. In addition, samples of both domestic and foreign beers, obt
Název v anglickém jazyce
Determination of ochratoxin A in brewing materials and beer by ultra performance liquid chromatography with fluorescence detection
Popis výsledku anglicky
In 2008-2009 the total set of 237 samples of malting barley, malt, hop, wort, and beer was analysed for ochratoxin A (OTA) contamination using the ultra performance liquid chromatography (UPLC) coupled to fluorescence detection (FLD). The UPLC method isa fast technique with low limits of detection and quantification (LOD and LOQ) compared to other methods used routinely. LOD and LOQ values were 0.0003 and 0.001 ng/ml for beer, 0.05 and 0.2 mu g/kg for barley and malt, 0.16 and 0.5 mu g/kg for hop, respectively. Ochratoxin A was detected in one barley sample (0.3 mu g/kg), one malt (0.7 mu g/kg) and one hop sample (0.6 mu g/kg). OTA content was also determined during the brewing process. In addition, samples of both domestic and foreign beers, obt
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
FOOD CHEMISTRY
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Svazek periodika
126
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000286855100049
EID výsledku v databázi Scopus
—