Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of ochratoxin A in brewing materials and beer by ultra performance liquid chromatography with fluorescence detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000589" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000589 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of ochratoxin A in brewing materials and beer by ultra performance liquid chromatography with fluorescence detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2008-2009 the total set of 237 samples of malting barley, malt, hop, wort, and beer was analysed for ochratoxin A (OTA) contamination using the ultra performance liquid chromatography (UPLC) coupled to fluorescence detection (FLD). The UPLC method isa fast technique with low limits of detection and quantification (LOD and LOQ) compared to other methods used routinely. LOD and LOQ values were 0.0003 and 0.001 ng/ml for beer, 0.05 and 0.2 mu g/kg for barley and malt, 0.16 and 0.5 mu g/kg for hop, respectively. Ochratoxin A was detected in one barley sample (0.3 mu g/kg), one malt (0.7 mu g/kg) and one hop sample (0.6 mu g/kg). OTA content was also determined during the brewing process. In addition, samples of both domestic and foreign beers, obt

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of ochratoxin A in brewing materials and beer by ultra performance liquid chromatography with fluorescence detection

  • Popis výsledku anglicky

    In 2008-2009 the total set of 237 samples of malting barley, malt, hop, wort, and beer was analysed for ochratoxin A (OTA) contamination using the ultra performance liquid chromatography (UPLC) coupled to fluorescence detection (FLD). The UPLC method isa fast technique with low limits of detection and quantification (LOD and LOQ) compared to other methods used routinely. LOD and LOQ values were 0.0003 and 0.001 ng/ml for beer, 0.05 and 0.2 mu g/kg for barley and malt, 0.16 and 0.5 mu g/kg for hop, respectively. Ochratoxin A was detected in one barley sample (0.3 mu g/kg), one malt (0.7 mu g/kg) and one hop sample (0.6 mu g/kg). OTA content was also determined during the brewing process. In addition, samples of both domestic and foreign beers, obt

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FOOD CHEMISTRY

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    126

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000286855100049

  • EID výsledku v databázi Scopus