Kmen Saccharomyces pastorianus RIBM 6, jeho použití při výrobě piva a nápojů jej obsahujících.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000682" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000682 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kmen Saccharomyces pastorianus RIBM 6, jeho použití při výrobě piva a nápojů jej obsahujících.
Popis výsledku v původním jazyce
Vynález se týká kvasného kmene Saccharomyces pastorianus RIBM 6 a možností jeho využití v pivovarském průmyslu pro výrobu alkoholického nebo nealkoholického piva samostatně nebo v kombinaci s jinými mikroorganizmy. Řešení se dále vztahuje i na výrobky obsahující tento kmen případně obsahující koncentrát tohoto kmene.
Název v anglickém jazyce
Yeast strain Saccharomyces pastorianus RIBM 6, its use in the production of beer and beverages containing it.
Popis výsledku anglicky
The present invention relates to fermentation strain of Saccharomyces pastorianus RIBM 6 and its possibility of use in the brewing industry for the production of an alcoholic or non-alcoholic beer, alone or in combination with other microorganisms. The present invention further relates to products containing this strain or containing concentrate of this strain.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2A-2TP1%2F031" target="_blank" >2A-2TP1/031: Výzkum technologií a příprava unikátní linky pro rozkvašování historických kmenů pivovarských kvasnic pro průmyslové využití.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů