Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry.Part II. ? Study of the efect of UV irradiation on the ATNC and some representatives of N-nitrosoaminoacids in beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000689" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000689 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/2/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/2/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry.Part II. ? Study of the efect of UV irradiation on the ATNC and some representatives of N-nitrosoaminoacids in beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Contrary to volatile N-nitrosamines, about mechanism of decomposion of apparent total N-nitroso compounds and non-volatile nitrosamines e.g. N-nitrosoaminoacids in beer is known only a little. In the first part of this article are therefore given the basic information about their incidence, mechanism of arrising and method of estimation in beer and other foodstuff. The second part of this article is dedicated to the study of the efect of UV irradiation on the ATNC and their some components N-nitrosoaminoacids nitrososarkosine (NSAR), nitrosoproline (NPRO and the main representative of volatile N-nitrosamines N-nitrosodimethylamine (NDMA) in beer. The purpose of this study was to assign previously unknown contents of selected nitroso compounds found inthe ATNC in beer on the account of knowledge about changes of their content and process of degradation during UV irradiation . In order to find the differences between degradation processes of ATNC, N-nitrosoaminoacids and NDMA during exp

  • Název v anglickém jazyce

    Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry.Part II. ? Study of the efect of UV irradiation on the ATNC and some representatives of N-nitrosoaminoacids in beer

  • Popis výsledku anglicky

    Contrary to volatile N-nitrosamines, about mechanism of decomposion of apparent total N-nitroso compounds and non-volatile nitrosamines e.g. N-nitrosoaminoacids in beer is known only a little. In the first part of this article are therefore given the basic information about their incidence, mechanism of arrising and method of estimation in beer and other foodstuff. The second part of this article is dedicated to the study of the efect of UV irradiation on the ATNC and their some components N-nitrosoaminoacids nitrososarkosine (NSAR), nitrosoproline (NPRO and the main representative of volatile N-nitrosamines N-nitrosodimethylamine (NDMA) in beer. The purpose of this study was to assign previously unknown contents of selected nitroso compounds found inthe ATNC in beer on the account of knowledge about changes of their content and process of degradation during UV irradiation . In order to find the differences between degradation processes of ATNC, N-nitrosoaminoacids and NDMA during exp

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    26-29

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus