Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv teploty a délky sladování na obsah vitaminu E ve sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000703" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000703 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/vedecka_priloha_2012.pdf" target="_blank" >http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/vedecka_priloha_2012.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv teploty a délky sladování na obsah vitaminu E ve sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly zjištěny malé rozdíly v obsahu tokoferolů a v aktivitě vitaminu E při různé teplotě a délce sladování. Obsah luteinu a ?-karotenu byl pozitivně ovlivněn jak délkou sladování, tak i vyšší teplotou sladování. Průměrný obsah luteinu byl při teplotě klíčení 18 °C vyšší o 13,2 % než při teplotě klíčení 14 °C. Průměrný obsah ?-karotenu byl při teplotě klíčení 18 °C o 83 % vyšší ve srovnání s nižší teplotou klíčení.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of temperature and length of malting on vitamin E content in malt

  • Popis výsledku anglicky

    Small differences in tocopherol content and vitamin E activity at different temperature and length of malting were determined. Contents of lutein and ?-carotene were affected positively both by the length of malting and higher temperature of malting. Theaverage lutein content was at the germination temperature 18 °C higher by 13.2 % than at the steeping temperature 14 °C. The average ?-carotene content at the germination temperature 18 °C was higher by 83 % compared to the lower germination temperature.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12 (vědecká příloha časopisu)

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    409-412

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus