Vliv teploty a délky sladování na obsah vitaminu E ve sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000703" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000703 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/vedecka_priloha_2012.pdf" target="_blank" >http://www.vupt.cz/content/files/aktualni_poznatky/vedecka_priloha_2012.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv teploty a délky sladování na obsah vitaminu E ve sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Byly zjištěny malé rozdíly v obsahu tokoferolů a v aktivitě vitaminu E při různé teplotě a délce sladování. Obsah luteinu a ?-karotenu byl pozitivně ovlivněn jak délkou sladování, tak i vyšší teplotou sladování. Průměrný obsah luteinu byl při teplotě klíčení 18 °C vyšší o 13,2 % než při teplotě klíčení 14 °C. Průměrný obsah ?-karotenu byl při teplotě klíčení 18 °C o 83 % vyšší ve srovnání s nižší teplotou klíčení.
Název v anglickém jazyce
The effect of temperature and length of malting on vitamin E content in malt
Popis výsledku anglicky
Small differences in tocopherol content and vitamin E activity at different temperature and length of malting were determined. Contents of lutein and ?-carotene were affected positively both by the length of malting and higher temperature of malting. Theaverage lutein content was at the germination temperature 18 °C higher by 13.2 % than at the steeping temperature 14 °C. The average ?-carotene content at the germination temperature 18 °C was higher by 83 % compared to the lower germination temperature.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
12 (vědecká příloha časopisu)
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
409-412
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—