Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Control of antioxidant beer activity by the mashing process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000710" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000710 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.35/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.35/abstract</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.35" target="_blank" >10.1002/jib.35</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Control of antioxidant beer activity by the mashing process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beer is considered to be a good source of antioxidants. The composition and the quantity of the antioxidant compounds depend not only on the qualities of the raw materials, but also on the technology processes. Barley and malt represent the main source of antioxidant compounds in beer and the contribution of the hop antioxidants is lower. The influence of the mashing process on the antioxidant activity and polyphenol concentration is crucial. The antioxidant state of the sweet wort and the hopped wort are dependent on the technology processes and the raw materials used. The spontaneous sorption of polyphenols onto wort dregs and the polymerization of catechin and epicatechin lead to decreasing concentrations of individual polyphenols in the final beer.Two methods, based on electron spin resonance were used to determine antioxidant activity. These were the DPPH (2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl) assay and the "lag time" assay using free radical spin-trapping agent PBN (N-tert-butyl-?-phe

  • Název v anglickém jazyce

    Control of antioxidant beer activity by the mashing process

  • Popis výsledku anglicky

    Beer is considered to be a good source of antioxidants. The composition and the quantity of the antioxidant compounds depend not only on the qualities of the raw materials, but also on the technology processes. Barley and malt represent the main source of antioxidant compounds in beer and the contribution of the hop antioxidants is lower. The influence of the mashing process on the antioxidant activity and polyphenol concentration is crucial. The antioxidant state of the sweet wort and the hopped wort are dependent on the technology processes and the raw materials used. The spontaneous sorption of polyphenols onto wort dregs and the polymerization of catechin and epicatechin lead to decreasing concentrations of individual polyphenols in the final beer.Two methods, based on electron spin resonance were used to determine antioxidant activity. These were the DPPH (2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl) assay and the "lag time" assay using free radical spin-trapping agent PBN (N-tert-butyl-?-phe

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    118

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    230-235

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus