Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring of selected aflatoxins in brewing materials and beer by liquid chromatography/mass spectrometry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000713" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000713 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713511005159" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713511005159</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2011.11.033" target="_blank" >10.1016/j.foodcont.2011.11.033</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monitoring of selected aflatoxins in brewing materials and beer by liquid chromatography/mass spectrometry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2008?2011 a total set of 333 samples of brewing raw materials and beer were analyzed for the presence of aflatoxins B1, B2, G1 and G2. The standard analytical method using high-performance liquid chromatography coupled to mass spectrometric detectionwith immunoaffinity column clean-up was applied. The method was validated. Limits of detection varied from 0.04 to 0.12 ?g/kg in barley and malt, 0.08?0.58 ?g/kg in different hop samples, 0.04?0.12 ?g/kg in brewers? yeast and spent grains and 1.5?4.7 ng/l in beer. Limits of quantification varied from 0.13 to 0.39 ?g/kg in barley and malt, 0.25?1.94 ?g/kg in different hop samples, 0.13?0.39 ?g/kg in brewers? yeast and spent grains and 5.1?15.2 ng/l in beer. In 7 of 216 samples of brewing raw materials (3.2%), aflatoxins were found at trace concentrations to 1.2 ?g/kg. In 6 of 117 (5.1%) beer samples, aflatoxins were detected at concentrations to 31.0 ng/l. Values in barley and malt did not exceed the maximum allowable limit set by the Eu

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of selected aflatoxins in brewing materials and beer by liquid chromatography/mass spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    In 2008?2011 a total set of 333 samples of brewing raw materials and beer were analyzed for the presence of aflatoxins B1, B2, G1 and G2. The standard analytical method using high-performance liquid chromatography coupled to mass spectrometric detectionwith immunoaffinity column clean-up was applied. The method was validated. Limits of detection varied from 0.04 to 0.12 ?g/kg in barley and malt, 0.08?0.58 ?g/kg in different hop samples, 0.04?0.12 ?g/kg in brewers? yeast and spent grains and 1.5?4.7 ng/l in beer. Limits of quantification varied from 0.13 to 0.39 ?g/kg in barley and malt, 0.25?1.94 ?g/kg in different hop samples, 0.13?0.39 ?g/kg in brewers? yeast and spent grains and 5.1?15.2 ng/l in beer. In 7 of 216 samples of brewing raw materials (3.2%), aflatoxins were found at trace concentrations to 1.2 ?g/kg. In 6 of 117 (5.1%) beer samples, aflatoxins were detected at concentrations to 31.0 ng/l. Values in barley and malt did not exceed the maximum allowable limit set by the Eu

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Control

  • ISSN

    0956-7135

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    626-630

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus