Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Závislost vybraných sladovnických znaků na odrůdě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000762" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000762 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Závislost vybraných sladovnických znaků na odrůdě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V přednášce byla popsána závislost některých vybraných parametrů kvality sladu na odrůdě ječmene. Provedené analýzy potvrdily významný vliv odrůdy na některé ukazatele kvality sladu, např. na stupeň prokvašení, relativní extrakt 45 °C, diastatická mohutnost, čirost sladiny a Kolbachovo číslo. Středně silný vliv byl zjištěn pro friabilitu, beta-glukany ve sladině, podíl sklovitých zrn a obsah extraktu. Ostatní sledované znaky kvality sladu vykázaly nižší míru závislosti na odrůdě. 36. Pivovarsko-sladařský seminář. Plzeňský Prazdroj, Plzeň 25. 10. 2012

  • Název v anglickém jazyce

    Dependence of the selected malting parameters on the variety

  • Popis výsledku anglicky

    Study described the dependence of some selected malting parameters of malt quality on a barley variety. The conducted analyses confirmed a significant influence of the variety on some malt quality parameters, e.g. degree of attenuation, relative extract45 °C, diastatic power, wort clarity and Kolbach index. Medium effect was detected for friability, beta-glucans in sweet wort, rate of glassy kernels, and extract content. The other studied parameters of malt quality exhibited a lower degree of the dependence on the variety. 36. Pivovarsko-sladařský seminář. Plzeňský Prazdroj, Plzeň 25. 10. 2012

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů