Závislost vybraných sladovnických znaků na odrůdě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000762" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000762 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Závislost vybraných sladovnických znaků na odrůdě
Popis výsledku v původním jazyce
V přednášce byla popsána závislost některých vybraných parametrů kvality sladu na odrůdě ječmene. Provedené analýzy potvrdily významný vliv odrůdy na některé ukazatele kvality sladu, např. na stupeň prokvašení, relativní extrakt 45 °C, diastatická mohutnost, čirost sladiny a Kolbachovo číslo. Středně silný vliv byl zjištěn pro friabilitu, beta-glukany ve sladině, podíl sklovitých zrn a obsah extraktu. Ostatní sledované znaky kvality sladu vykázaly nižší míru závislosti na odrůdě. 36. Pivovarsko-sladařský seminář. Plzeňský Prazdroj, Plzeň 25. 10. 2012
Název v anglickém jazyce
Dependence of the selected malting parameters on the variety
Popis výsledku anglicky
Study described the dependence of some selected malting parameters of malt quality on a barley variety. The conducted analyses confirmed a significant influence of the variety on some malt quality parameters, e.g. degree of attenuation, relative extract45 °C, diastatic power, wort clarity and Kolbach index. Medium effect was detected for friability, beta-glucans in sweet wort, rate of glassy kernels, and extract content. The other studied parameters of malt quality exhibited a lower degree of the dependence on the variety. 36. Pivovarsko-sladařský seminář. Plzeňský Prazdroj, Plzeň 25. 10. 2012
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů