Vliv sladu na čirost sladin a filtrovatelnost piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015918" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015918 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv sladu na čirost sladin a filtrovatelnost piva
Popis výsledku v původním jazyce
Závislost zákalu laboratorních sladin na odrůdě ječmene, pěstební lokalitě a technologii sladování byla studována na souboru 32 laboratorních sladů.z osmi odrůd jarního sladovnického ječmene ze dvou pěstebních míst a sladovaných dvěmi technologiemi (dlouhé máčení versus krátké máčení s odsáváním CO2). S laboratorními slady ze tří odrůd variantně sladovaných (dvě úrovně stupně domočení, teploty klíčení a doby klíčení) a provozními slady z šesti odrůd ječmene byly provedeny varní testy v pokusném pivovaruVÚPS. Hodnota hrubého i jemného (koloidního) zákalu laboratorních sladin silně závisela na odrůdě ječmene.
Název v anglickém jazyce
Influence malt quality on wort clarity and beer filterability
Popis výsledku anglicky
The dependability of laboratory worts haze on the barley variety, agricultural location and malting technique used was studied using 32 laboratory malts. We used eight varieties of spring malting barley from two agricultural locations, which underwent two malting methods (long steeping versus short steeping with CO2 exhaustion). Laboratory malts of three varieties, which were malted different way (two levels of steeping degree, germination temperature and germination time), and regular bulk malts of sixbarley varieties went through brewing tests in the experimental brewery at VUPS. The level of coarse and fine (colloidal) haze in laboratory worts strongly depended on the barley variety.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů