Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv sladu na čirost sladin a filtrovatelnost piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015918" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015918 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv sladu na čirost sladin a filtrovatelnost piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Závislost zákalu laboratorních sladin na odrůdě ječmene, pěstební lokalitě a technologii sladování byla studována na souboru 32 laboratorních sladů.z osmi odrůd jarního sladovnického ječmene ze dvou pěstebních míst a sladovaných dvěmi technologiemi (dlouhé máčení versus krátké máčení s odsáváním CO2). S laboratorními slady ze tří odrůd variantně sladovaných (dvě úrovně stupně domočení, teploty klíčení a doby klíčení) a provozními slady z šesti odrůd ječmene byly provedeny varní testy v pokusném pivovaruVÚPS. Hodnota hrubého i jemného (koloidního) zákalu laboratorních sladin silně závisela na odrůdě ječmene.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence malt quality on wort clarity and beer filterability

  • Popis výsledku anglicky

    The dependability of laboratory worts haze on the barley variety, agricultural location and malting technique used was studied using 32 laboratory malts. We used eight varieties of spring malting barley from two agricultural locations, which underwent two malting methods (long steeping versus short steeping with CO2 exhaustion). Laboratory malts of three varieties, which were malted different way (two levels of steeping degree, germination temperature and germination time), and regular bulk malts of sixbarley varieties went through brewing tests in the experimental brewery at VUPS. The level of coarse and fine (colloidal) haze in laboratory worts strongly depended on the barley variety.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů