Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beta kyseliny a hořkost piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000788" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000788 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Beta kyseliny a hořkost piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly připraveny várky chmelené výhradně alfa kyselinami a beta kyselinami, velmi čistým preparátem beta kyselin připraveným nově vypracovaným izolačním postupem. Výsledky ukázaly významnou senzorickou hořkost transformačních produktů beta kyselin v přibližné intenzitě jedné třetiny intenzity hořkosti iso-alfa kyselin a závislost intenzity beta-hořkosti na době varu sladiny s chmelem a míře oxidace beta-kyselin. 36. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň 25. - 26. října 2012.

  • Název v anglickém jazyce

    Beta acids and bitterness of beer

  • Popis výsledku anglicky

    Brews hopped exclusively by alpha acids and beta acids, by very pure preparation of beta acids prepared newly developed isolation procedure were prepared. The results showed significant sensory bitterness of beta acids transformation products in the approximate intensity of one-third of the intensity of bitterness iso-alpha acids and dependence of the beta acids bitterness intensity on the time of wort boiling with hops as well as on beta-acids oxidation degree. 36th. Brewing and Malting Conference, Plzeň October 25. - 26., 2012.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů