Beta kyseliny a hořkost piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000788" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000788 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Beta kyseliny a hořkost piva
Popis výsledku v původním jazyce
Byly připraveny várky chmelené výhradně alfa kyselinami a beta kyselinami, velmi čistým preparátem beta kyselin připraveným nově vypracovaným izolačním postupem. Výsledky ukázaly významnou senzorickou hořkost transformačních produktů beta kyselin v přibližné intenzitě jedné třetiny intenzity hořkosti iso-alfa kyselin a závislost intenzity beta-hořkosti na době varu sladiny s chmelem a míře oxidace beta-kyselin. 36. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň 25. - 26. října 2012.
Název v anglickém jazyce
Beta acids and bitterness of beer
Popis výsledku anglicky
Brews hopped exclusively by alpha acids and beta acids, by very pure preparation of beta acids prepared newly developed isolation procedure were prepared. The results showed significant sensory bitterness of beta acids transformation products in the approximate intensity of one-third of the intensity of bitterness iso-alpha acids and dependence of the beta acids bitterness intensity on the time of wort boiling with hops as well as on beta-acids oxidation degree. 36th. Brewing and Malting Conference, Plzeň October 25. - 26., 2012.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů