Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000828" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000828 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/13:43908836
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá vztahem mezi obsahem škrobu v ječmeni a množstvím extraktu ve sladu a faktory, které ho ovlivňuji. Hodnoceno bylo osm odrůd sladovnického ječmene v průběhu let 2009-2011. Z porovnávaných ročníku vykazoval rok 2011 nejsilnější pozitivní závislost extraktu v moučce na obsahu škrobu. Byla zaznamenána nejsilnější negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a extraktem, stejnou sílu i orientaci vykazovala korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu. Extrakt sladu je silně ovlivňován odrůdou stejně jako obsahem škrobu a dusíkatých látek. Z pohledu extraktu, obsahu škrobu a dusíkatých látek se za celé sledované období jeví být nejlepší odrůdou Sebastian. Stejně jako u obsahu škrobu lze dosáhnout optimálních hodnot extraktu výběrem vhodné odrůdy.
Název v anglickém jazyce
Influence of starch kontent on the germination speed of spring barley seeds
Popis výsledku anglicky
The work deals with the relationship between the content of starch in barley and malt extract in amounts and factors that affect it. Rated eight varieties of malting barley during the years 2009-2011. The comparator year 2011 showed the strongest positive correlation meal extract to the starch content. She recorded the strongest negative correlation between crude protein and extract, the same strength and orientation showed a correlation between the content of crude protein and starch content. Malt extract is strongly influenced by the variety as well as the content of starch and crude protein. From the perspective of the extract, starch and crude protein is for the entire period seems to be the best variety Sebastian. As with the starch content can beachieved by selecting the optimum values of the extract suitable variety.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Osivo a sadba XI. odborný a vědecký seminář
ISBN
978-80-213-2358-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
118-123
Název nakladatele
Česká zemědělská univerzita v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—