Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000828" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000828 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/13:43908836

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá vztahem mezi obsahem škrobu v ječmeni a množstvím extraktu ve sladu a faktory, které ho ovlivňuji. Hodnoceno bylo osm odrůd sladovnického ječmene v průběhu let 2009-2011. Z porovnávaných ročníku vykazoval rok 2011 nejsilnější pozitivní závislost extraktu v moučce na obsahu škrobu. Byla zaznamenána nejsilnější negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a extraktem, stejnou sílu i orientaci vykazovala korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu. Extrakt sladu je silně ovlivňován odrůdou stejně jako obsahem škrobu a dusíkatých látek. Z pohledu extraktu, obsahu škrobu a dusíkatých látek se za celé sledované období jeví být nejlepší odrůdou Sebastian. Stejně jako u obsahu škrobu lze dosáhnout optimálních hodnot extraktu výběrem vhodné odrůdy.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of starch kontent on the germination speed of spring barley seeds

  • Popis výsledku anglicky

    The work deals with the relationship between the content of starch in barley and malt extract in amounts and factors that affect it. Rated eight varieties of malting barley during the years 2009-2011. The comparator year 2011 showed the strongest positive correlation meal extract to the starch content. She recorded the strongest negative correlation between crude protein and extract, the same strength and orientation showed a correlation between the content of crude protein and starch content. Malt extract is strongly influenced by the variety as well as the content of starch and crude protein. From the perspective of the extract, starch and crude protein is for the entire period seems to be the best variety Sebastian. As with the starch content can beachieved by selecting the optimum values of the extract suitable variety.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Osivo a sadba XI. odborný a vědecký seminář

  • ISBN

    978-80-213-2358-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    118-123

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku