Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztah mezi distribucí velikosti škrobových zrn a vybranými sladařskými parametry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000748" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000748 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/08:#0000441

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relationship Between Starch Granule Size Distribution and Selected Malting Parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The relationship between malting parameters and the ratio of large and small starch granules eas studied in the endosperm of 12 varieties of spring barley of Czech, German and British origin. Starch granule size distribution was mesured using two methods, low-angle laser light scattering (LALLS) and gravitational field-flow fractionation (GFFF), over a 3-year period. An increasein a large starch granule fraction in the nonmalted spring barley varieties was accompanied by a statistically significant decline in the values of extract, saccharide extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, modification (Carlsberg metod), wort color, starch content and beta-glucans. However, statistical correlations found between the malting parameters and starch granule size distribution were rather low. Statistically highly significant effect of varieties and variety-year interactions on large and small starch granules were determined.

  • Název v anglickém jazyce

    Relationship Between Starch Granule Size Distribution and Selected Malting Parameters

  • Popis výsledku anglicky

    The relationship between malting parameters and the ratio of large and small starch granules eas studied in the endosperm of 12 varieties of spring barley of Czech, German and British origin. Starch granule size distribution was mesured using two methods, low-angle laser light scattering (LALLS) and gravitational field-flow fractionation (GFFF), over a 3-year period. An increasein a large starch granule fraction in the nonmalted spring barley varieties was accompanied by a statistically significant decline in the values of extract, saccharide extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, modification (Carlsberg metod), wort color, starch content and beta-glucans. However, statistical correlations found between the malting parameters and starch granule size distribution were rather low. Statistically highly significant effect of varieties and variety-year interactions on large and small starch granules were determined.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: VLIV DISTRIBUCE VELIKOSTI ŠKROBOVÝCH ZRN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU JEČMENE</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of American Society of Brewing Chemists

  • ISSN

    0361-0470

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000258583200004

  • EID výsledku v databázi Scopus