Vztah mezi poměrem velkých a malých škrobových zrn určený gravitační field flow frakcionací a sladovnickou kvalitou odrůd ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P003829" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P003829 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/68081715:_____/07:00088929
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Relationship between the ratio of large and small starch granules determined by gravitational field-flow fractionation and malting quality of barley varieties
Popis výsledku v původním jazyce
The ratio of large and small barley starch granules was determined by gravitation field-flow fractionation (GFFF) under optimized conditions. Monitoring was conducted with 108 samples. The two-row winter varieties had the highest ratios of large and small starch granules A/B. On the other hand, the two-row varieties of spring malting barley had the lowest ratios A/B. The ratios of large and small starch granules A/B of six-row winter varieties were betwen the previous groups. The obtaind relationship between the ratio of large and small starch granules and malting properties for this set of barely varieties is opposite to previous expectations, assuming that spring malting barley varieties have higher ratios of large and small starch granules than winter ones. GFFF was shown as a suitable technique for the determination of the ratio A/B starch granules.
Název v anglickém jazyce
Relationship between the ratio of large and small starch granules determined by gravitational field-flow fractionation and malting quality of barley varieties
Popis výsledku anglicky
The ratio of large and small barley starch granules was determined by gravitation field-flow fractionation (GFFF) under optimized conditions. Monitoring was conducted with 108 samples. The two-row winter varieties had the highest ratios of large and small starch granules A/B. On the other hand, the two-row varieties of spring malting barley had the lowest ratios A/B. The ratios of large and small starch granules A/B of six-row winter varieties were betwen the previous groups. The obtaind relationship between the ratio of large and small starch granules and malting properties for this set of barely varieties is opposite to previous expectations, assuming that spring malting barley varieties have higher ratios of large and small starch granules than winter ones. GFFF was shown as a suitable technique for the determination of the ratio A/B starch granules.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: VLIV DISTRIBUCE VELIKOSTI ŠKROBOVÝCH ZRN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU JEČMENE</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Liquid Chromatography and Related Technologies
ISSN
1082-6076
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
30
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
1289-1301
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—