Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztah mezi poměrem velkých a malých škrobových zrn určený gravitační field-flow farkcionací a sladovnická kvalita odrůd ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000347" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000347 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relationship between the ratio of large and small sarch granules determined by gravitational field-flow fractionation and malting quality of barley varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The ratio of large and small barley starch granules was determined by gravitation field-flow fractionation (GFFF) under optimized conditions. Monitoring was conducted with 108 samples. The two-row winter varieties had the highest ratios of large and small starch granules A/B. On the other hand, the two-row varieties of spring malting barley had the lowest ratios A/B. The ratios of large and small starch granules A/B of six-row winter varieties were betwen the previous groups. The obtaind relationship between the ratio of large and small starch granules and malting properties for this set of barely varieties is opposite to previous expectations, assuming that spring malting barley varieties have higher ratios of large and small starch granules than winter ones. GFFF was shown as a suitable technique for the determination of the ratio A/B starch granules.

  • Název v anglickém jazyce

    Relationship between the ratio of large and small sarch granules determined by gravitational field-flow fractionation and malting quality of barley varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The ratio of large and small barley starch granules was determined by gravitation field-flow fractionation (GFFF) under optimized conditions. Monitoring was conducted with 108 samples. The two-row winter varieties had the highest ratios of large and small starch granules A/B. On the other hand, the two-row varieties of spring malting barley had the lowest ratios A/B. The ratios of large and small starch granules A/B of six-row winter varieties were betwen the previous groups. The obtaind relationship between the ratio of large and small starch granules and malting properties for this set of barely varieties is opposite to previous expectations, assuming that spring malting barley varieties have higher ratios of large and small starch granules than winter ones. GFFF was shown as a suitable technique for the determination of the ratio A/B starch granules.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: VLIV DISTRIBUCE VELIKOSTI ŠKROBOVÝCH ZRN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU JEČMENE</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Liquid Chromatography and Related Technologies

  • ISSN

    1082-6076

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9-10

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1289-1301

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus