Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Czech beer and its effects on human health

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000902" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000902 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Czech beer and its effects on human health

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beer is a mixture of different macromolecular substances ? proteins, carbohydrates, lipids and nucleic acids. From other important compounds beer contains polyphenols, hop bitter compounds, vitamins, amino acids, mineral substances, soluble dietary fibers, phytoestrogens, alcohol and other ones. This composition represents a physiologically well-balanced isotonic or slightly hypotonic solution. From the nutritional point of view the valuable substances included in beer are in optimal acceptable combination for human being. Beer can thus be considered as a suitable part of human nutrition. The character and authenticity of Czech-type beer, which was accorded the protected geographical indication ?České pivo? by the EU, has been discussed many times. There were repeatedly found differences in chemical and sensorial characteristics of Czech beers in comparison with the other Pils-type beers. Czech beers have higher residual (unfermented) extract, difference in attenuation, bitterness, col

  • Název v anglickém jazyce

    Czech beer and its effects on human health

  • Popis výsledku anglicky

    Beer is a mixture of different macromolecular substances ? proteins, carbohydrates, lipids and nucleic acids. From other important compounds beer contains polyphenols, hop bitter compounds, vitamins, amino acids, mineral substances, soluble dietary fibers, phytoestrogens, alcohol and other ones. This composition represents a physiologically well-balanced isotonic or slightly hypotonic solution. From the nutritional point of view the valuable substances included in beer are in optimal acceptable combination for human being. Beer can thus be considered as a suitable part of human nutrition. The character and authenticity of Czech-type beer, which was accorded the protected geographical indication ?České pivo? by the EU, has been discussed many times. There were repeatedly found differences in chemical and sensorial characteristics of Czech beers in comparison with the other Pils-type beers. Czech beers have higher residual (unfermented) extract, difference in attenuation, bitterness, col

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů