České pivo ? zdroj látek se zdravotním účinkem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000903" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000903 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
České pivo ? zdroj látek se zdravotním účinkem
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška byla zaměřena na látky se zdravotním účinkem, které jsou obsažené v pivu .Bylo zjištěno, že česká piva (type ležák) obsahují ve srovnání s pivy zahraničními vyšší koncentrace vitamínů B, prenylflavonoidů, esenciálních aminokyselin a např. biologicky aktivních hořkých kyselin. Tato skutečnost je dána specifickou technologií výroby piva a druhem použitých surovin. 25.Pivovarsko-sladařský seminář, Praha, 2013
Název v anglickém jazyce
Czech beer - source of substances with health benefit
Popis výsledku anglicky
The presentation was focused on the substances with health benefit contained in beer. It was found, that Czech beers (type pilsner, lager) contain in comparison with the foreign beers higher concentration od vitamins B, prenyflavonoids, essential amino acids and, for example, biologic active bitter acids. Tis is due specific technology of beer production and usage of selected raw-material. 25th Brewing and malting days, Prague, 2013.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů