Barley varieties registered in the Czech Republic in 2014
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000952" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000952 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2014
Popis výsledku v původním jazyce
In 2014, following malting varieties of spring barley were registered in the Czech Republic: Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar, and SU Zaza. The highest extract content was found in the varieties KWS Asta and Overture (83.9 %). All the studied varieties exhibited a very good to optimum level of proteolytic and amylolytic modification. The highest value of the apparent final attenuation was found in the varieties KWS Irina (82.6%) and Overture (83.1%). Despitevery good to optimal modification of cell walls (86?94 %), the varieties SU Zaza (237 mg/l), KWS Asta (213 mg/l) exhibited increased content of ß-glucans in wort. The variety Francin was mainly due to a lower level of proteolytic modification and lower level of apparent final attenuation recommended forthe production of beer with the protected geographical indication ?České pivo? (Czech Beer).
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2014
Popis výsledku anglicky
In 2014, following malting varieties of spring barley were registered in the Czech Republic: Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar, and SU Zaza. The highest extract content was found in the varieties KWS Asta and Overture (83.9 %). All the studied varieties exhibited a very good to optimum level of proteolytic and amylolytic modification. The highest value of the apparent final attenuation was found in the varieties KWS Irina (82.6%) and Overture (83.1%). Despitevery good to optimal modification of cell walls (86?94 %), the varieties SU Zaza (237 mg/l), KWS Asta (213 mg/l) exhibited increased content of ß-glucans in wort. The variety Francin was mainly due to a lower level of proteolytic modification and lower level of apparent final attenuation recommended forthe production of beer with the protected geographical indication ?České pivo? (Czech Beer).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
114-122
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—