Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Czech Republic in 2014

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000952" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000952 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/5/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic in 2014

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2014, following malting varieties of spring barley were registered in the Czech Republic: Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar, and SU Zaza. The highest extract content was found in the varieties KWS Asta and Overture (83.9 %). All the studied varieties exhibited a very good to optimum level of proteolytic and amylolytic modification. The highest value of the apparent final attenuation was found in the varieties KWS Irina (82.6%) and Overture (83.1%). Despitevery good to optimal modification of cell walls (86?94 %), the varieties SU Zaza (237 mg/l), KWS Asta (213 mg/l) exhibited increased content of ß-glucans in wort. The variety Francin was mainly due to a lower level of proteolytic modification and lower level of apparent final attenuation recommended forthe production of beer with the protected geographical indication ?České pivo? (Czech Beer).

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic in 2014

  • Popis výsledku anglicky

    In 2014, following malting varieties of spring barley were registered in the Czech Republic: Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar, and SU Zaza. The highest extract content was found in the varieties KWS Asta and Overture (83.9 %). All the studied varieties exhibited a very good to optimum level of proteolytic and amylolytic modification. The highest value of the apparent final attenuation was found in the varieties KWS Irina (82.6%) and Overture (83.1%). Despitevery good to optimal modification of cell walls (86?94 %), the varieties SU Zaza (237 mg/l), KWS Asta (213 mg/l) exhibited increased content of ß-glucans in wort. The variety Francin was mainly due to a lower level of proteolytic modification and lower level of apparent final attenuation recommended forthe production of beer with the protected geographical indication ?České pivo? (Czech Beer).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    114-122

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus