Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2015

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001088" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001088 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/5/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2015

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The spring barley malting varieties Exalis, Montoya, Odyssey, Olympic, and Overture were registered after three-year tests (2012– 2014). The highest extract content was found in the varieties Overture, Odyssey, and Olympic (83.9 %, 83.1 %, and 83.1 %, respectively). All the studied varieties exhibited a very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest values of apparent final attenuation were recorded in the variety Overture (82.7%). The level of cell wall destruction given by friability was optimal in all the studied varieties (87–93 %). b-glucan content in sweet wort varied in the range of 115–186 mg/l. The varieties under study did not have problems with wort clarity.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2015

  • Popis výsledku anglicky

    The spring barley malting varieties Exalis, Montoya, Odyssey, Olympic, and Overture were registered after three-year tests (2012– 2014). The highest extract content was found in the varieties Overture, Odyssey, and Olympic (83.9 %, 83.1 %, and 83.1 %, respectively). All the studied varieties exhibited a very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest values of apparent final attenuation were recorded in the variety Overture (82.7%). The level of cell wall destruction given by friability was optimal in all the studied varieties (87–93 %). b-glucan content in sweet wort varied in the range of 115–186 mg/l. The varieties under study did not have problems with wort clarity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    147-152

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus