Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2015
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001088" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001088 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2015
Popis výsledku v původním jazyce
The spring barley malting varieties Exalis, Montoya, Odyssey, Olympic, and Overture were registered after three-year tests (2012– 2014). The highest extract content was found in the varieties Overture, Odyssey, and Olympic (83.9 %, 83.1 %, and 83.1 %, respectively). All the studied varieties exhibited a very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest values of apparent final attenuation were recorded in the variety Overture (82.7%). The level of cell wall destruction given by friability was optimal in all the studied varieties (87–93 %). b-glucan content in sweet wort varied in the range of 115–186 mg/l. The varieties under study did not have problems with wort clarity.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2015
Popis výsledku anglicky
The spring barley malting varieties Exalis, Montoya, Odyssey, Olympic, and Overture were registered after three-year tests (2012– 2014). The highest extract content was found in the varieties Overture, Odyssey, and Olympic (83.9 %, 83.1 %, and 83.1 %, respectively). All the studied varieties exhibited a very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest values of apparent final attenuation were recorded in the variety Overture (82.7%). The level of cell wall destruction given by friability was optimal in all the studied varieties (87–93 %). b-glucan content in sweet wort varied in the range of 115–186 mg/l. The varieties under study did not have problems with wort clarity.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
147-152
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—