Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2014
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000953" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000953 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2014
Popis výsledku v původním jazyce
In 2014, the spring barley varieties Cerbinetta, IS Maltea, KWS Bambina, Valis, and Zarasa were registered after three-year tests (2011?2013). The highest extract was exhibited by the varieties KWS Bambina (83.5%), IS Maltea (83.1%) and the variety Zarasa (83.0%). All the studied varieties exhibited a very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest values of apparent final attenuation were recorded in the varieties KWS Bambina (81.5%). The level of cell wall degradation given by friability (86?93%) was optimal in all the studied varieties. Increased ß-glucan content in sweet wort was found only in the variety IS Maltea (230 mg/l). The varieties under study did not have more significant problems with wort haze.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic in 2014
Popis výsledku anglicky
In 2014, the spring barley varieties Cerbinetta, IS Maltea, KWS Bambina, Valis, and Zarasa were registered after three-year tests (2011?2013). The highest extract was exhibited by the varieties KWS Bambina (83.5%), IS Maltea (83.1%) and the variety Zarasa (83.0%). All the studied varieties exhibited a very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest values of apparent final attenuation were recorded in the varieties KWS Bambina (81.5%). The level of cell wall degradation given by friability (86?93%) was optimal in all the studied varieties. Increased ß-glucan content in sweet wort was found only in the variety IS Maltea (230 mg/l). The varieties under study did not have more significant problems with wort haze.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmyl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
123-126
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—